24. joulukuuta 2017

Joulutouhuja

Tässäpä vielä toinen postaus meidän joulutouhuista ja laitan sen vielä ajastettuna teille tähän aattoaamuun. Edellisessä postauksessa olikin vähän kasattuna meidän leivonta joulutouhuja ja tässä vielä vähän muita juttuja :) Joulutouhut tosiaan aloiteltiin hiljalleen jo varmaan marraskuun puolella ja kun aloittaa hyvissä ajoin niin ehtii hyvin ilman stressiä ja viimeisen illan paniikkia tekemättömistä jutuista. Lasten kanssa onkin kiva puuhastella kaikkea hiljalleen ja sieltä se jouluntunnelmakin hiipi jouluaskareiden parissa jo hyvissä ajoin :)
Joulukuussa käytiin katsomassa joulunavausta, joulumarkkinoilla ja päiväkodilla oli tunnelmallinen joulupolku mehu ja pipari tarjoiluineen sekä kivoja jouluisia "rasteja" ja jouluista puuhaa perheille. Miehen kanssa kävimme kuuntelemassa Suvi Teräsniskan Joulun Henki-konserttia Taulumäen kirkossa ja monenlaista joulutouhua on tähän kuuhun mahtunut :)

 Emilian kanssa askarreltiin timantin muotoisia pillihimmeleitä ja kotiin tein pari kranssia eucalyptuksen oksista.Täältä löytyy myös helppo ohjekin videolla himmeleiden tekoon.


 Tyttöjen kanssa askarreltiin urakalla tonttulakkeja joulukortteihin ja tonttu-teemaan liittyen askarreltiin myös meille yksi tämän joulun hitti jutuista, eli tonttuovi. Tonttuoven parissa puuhasteltiinkin pitkin kuukautta ja viimein edellisellä viikolla ennen joulua sai tonttu vielä kuusen ja omat lahjapaketitkin paketoitua. Tonttuovi sijaitseekin tyttöjen joulukalenterin alla, joten tonttujen on helppo vartioida pieniä pakettejaan ja tarkkailla talon lapsia! :)
 Tänä vuonna haettiin kuusikin meille jo hieman aiemmin ja ollaan saatu nauttia kuusen tuoksusta ja sen tuomasta joulun tunnelmasta jo viikon verran. Joulun pyhät vietetään isovanhempien luona, joten kuusi on meille haettu yleensä vähän aiemmin, että ehditään kotonakin siitä nauttia. 


 Ja kuusi sai alleen myös pieniä paketteja ja luulenpa, että tänään on lapset taas ihmeissään aamulla kun kuusen alta löytyy jo ensimmäiset lahjat! :)


Ihanaa, rauhallista ja tunnelmallista joulua kaikille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti