23. joulukuuta 2017

Joulun herkkuja ja pikkuleipurit


 Heippa hei täältä joulutouhujen keskeltä! 

Pian alkaa viimeisetkin hommat olla hoidettu ja laittelen tähän vähän kuvia meidän joulutouhuista. Tässäpä kuvia ensin leivonta puuhista ja koitan toisen postauksen saada vielä aikaiseksi muista jouluisista jutuista :)Joulutouhut aloitettiin tänäkin vuonna jo hyvissä ajoin ja ensimmäiset piparit leivottiinkin jo marraskuun alkupuolella. Muutama satsi ollaankin tyttöjen kanssa jo ehditty tekemään ja tummien pipareiden lisäksi on tehty pieni satsi myös meille perinteisiä vaaleita pipareita. 

Pipareista tehtiin tänä vuonna  myös lasten kavereille ja kerho- ja eskariopeille pienet joulumuistamiset. Tytöt on koristelleet omia pipareirtaan ja aika suloisia niistä tulikin :) Joka vuosi on joulukalenterista tullut yhdestä luukusta uusi piparimuotti ja joulumessuilta löysin tänä vuonna myös koristeluun kivoja juttuja Confettin pisteestä.Perinteisen piparkakkutalon sijaan viime vuonna tehtiin iso piparilyhty (kurkkaa täältä) ja tänä vuonna on puuhasteltu kokonaisen tonttujen kylän parissa :) 


Eilen leivottiin vielä torttuja ja tyttöjen leipoessa pienet tähti- ja sydän tortut tein pari wiener nougat kuusi-torttua. Tytöt onkin tänä vuonna olleet jo suurena apuna joulutouhuissa ja etenkin leivonta jutut on aina tyttöjen mieleen. Monet piparit ja muut onnistuukin tytöiltä jo lähes "itsekseen" taikinasta lähtien ja enää saa olla vaan pienenä apuna kaulimassa, paistamassa ja taikinan aineiden mittauksessa.


Vielä olisi Saaristolaisleipä tekeillä ja sitten alkaakin jouluherkut olla kasassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti