21. heinäkuuta 2017

Kesäreissu Helsinkiin

Viikko jo meidän kesäreissusta ja tänään tulee taas yksi reissaaja vielä kotiin omalta muutaman päivän reissultaan. Tänä kesänä ollaan tehty muutamia lyhyitä yhden päivän reissuja tässä lähistöllä ja viime viikolla tehtiin Helsinkiin vähän pidempi reissu. Ehdittiin kivasti kiertää ainakin parhaimmat Helsingin lapsiperheille sopivat paikat ilman kiirettä ja ei niin parasta kesäsäätä lukuun ottamatta meidän reissu oli oikein mukava ja onnistunut :) Aika monena kesä ollaan tehty erilaisia Ruotsin reissuja/risteilyjä Tukholmaan ja paluumatkalla poikettu jossain Helsingin kohteessa, mutta tänä kesänä tuntui että risteilyistäkin voisi pitää yhden kesän taukoa ja suunnata nyt kunnolla Helsingin kohteisiin paremmalla ajalla.


 Sää tosiaan ei ollut ihan parhaimmasta päästä, joten ensimmäisenä päivänä suunnattiin päiväksi Vantaan Flamingo Spahan uimaan ja rentoutumaan. Lapset etenkin on toivonut kylpylään oikeastaan koko kesän ja rannallakaan ei turhan paljon ole päässyt viettämään aikaa, joten kylpylä olikin kiva aloitus reissulle. Ei haitannut pieni vesisateen ennustekaan ja tytöt oli kyllä innoissaan lähdössä uimaan. Toisena päivänä suunnattiin Suomenlinnaan ja yksi päivä vietettiin Linnanmäen laitteissa kieppuen, mutta niistä laittelen vielä oman postauksen kuvatulvan välttämiseksi :) Helsingissä käytiin myös Alppiruusupuistossa joka varmasti on aivan ihana silloin kun kukat ovat vielä täydessä loistossaan. Enää ei juuri kukkia kyllä ollut kuin muutamia harvoja, mutta kiva paikka pienelle kävelylle vähän keskustan hulinan ulkopuolella. Lenkkeilijöitä näkyikin useita polkua pitkin kulkevan ohi ja taitaa olla aika suosittu kävelypaikka kesäisin.


Alppiruusupuistosta ajeltiin Hernesaareen ja Löylyssä syötiin ehkä kesän parhaat jätskit. Ihanasti paistoi jo aurinko ja terassilla olisi viihtynyt vaikka pidempäänkin, mutta lasten kanssa suunnattiin jo muualle jätskitauon jälkeen :)Viimeisenä päivänä alkoikin kelit olla jo kohdallaan ja kun kahden aikamoisen vesipedon kanssa on reissussa, kuulee kylmemmälläkin ilmalla hinkumista rannalle ja uimaan. Onneksi ilma oli jo niin lämmin, että päästiin vielä käymään Hietaniemen rannalla ja tytöt pääsi rantaleikkeihin ja uimaan meressä. Vesi tuntuikin yllättävän lämpimältä, vaikka aina itsellä on jotenkin sellainen mielikuva että merivesi olisi kylmää. Seuraavana päivänä kävimmekin myös täällä omalla rannalla ja vesi tuntui järvessä paljon kylmemmältä ja eipä ole tänä kesänä kovin kauan järvessä tarennut.Mukavaa viikonloppua kaikille! Täällä on vähän vielä sellainen kesämoodi päällä, mutta palailen toisen reissupostauksen kanssa (toivottavasti) piakkoin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti