30. kesäkuuta 2017

Metsäretkellä

 Eilen ja tänään on ollut aivan ihanan aurinkoiset päivät ja eilen lähdimmekin päivällä pienelle metsäretkelle. Tästä meidän läheltä menee pururata ja metsäpolkuja lähtee muutaman sadan metrin päästä, joita tykkäämme käydä lasten kanssa seikkailemassa ja välillä lähdemmekin koko porukka pienelle metsäretkelle, repussa pienet eväät mukana. Täällä onkin aivan mahtavat lenkkimaastot aivan nurkan takana ja eilenkin metsässä vierähti melkein neljä tuntia lähes huomaamatta pienen evästauon voimalla. Lähtiessä pakattiin mukaan vähän juotavaa, suolaista pikku naposteltavaa ja vaahtokarkkeja. Laavulle pysähdyttiin eväitä syömään ja pieni noutio kyhättiin katkenneista oksista ja saatiin vaahtokarkitkin paisteltua. Edellisinä päivinä olikin satanut täällä aika kiitettävästi, joten laavulla olleet muutama puu ei syttyneetkään ihan helpolla, mutta Emilia heti liikunta-ja luontokerhosta oppineena alkoi kasaamaan katkenneita oksia nuotiolle. Omat puuthan täytyisikin ottaa mukaan, jos enemmänkin meinaisi tuolla grillailla, mutta saatiin me pieni notski aikaiseksi ilmankin :) Illalla käytiin vielä Liljan kanssa pikku lenkki pyörällä, sillä aikaa kun Emilia oli naapurissa leikkimässä. Tai Lilja pyöräili ja minä juoksin perässä :) Eikä muuten tarvinnut illalla kauan unta odotella!

Tänään tytöt on taas touhuillut tuossa kavereiden kanssa, päivällä vähän taas grillailtiin ja nautittu aurinkoisesta päivästä ulkona.Illalla lähdettiin vielä liikuntapuistoon ja samalla sain viereisellä matonpesupaikalla pestyä etukuistin maton. Mmuutama kierros juostiin Emilian kanssa urheilukentällä ja tytöt hyppäsi pituutta vielä ennen kotiin lähtöä.

Joskus olen tainnutkin mainita tyttöjen kilpailuvietistä ja varsinkin jos ottaa pienenkin kisan jossain urheilulajissa, niin tytöt on aika satavarmasti täysillä mukana. Emilian kanssa juostiin viisi kierrosta kentällä ja koitin aluksi sanoa, että ns. pitkää matkaa ei tarvitse juosta täysillä, niin sainkin oman pikku jäniksen mulle juoksuun :D Eikä muuten päästänyt ohi! :) 
Aivan ihania aurinkoisia päiviä nämä kaksi taas ollut, toivottavasti jatkuukin yhtä lämpöisinä :)

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Metsäretket on kyllä ihan parhaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos!:) Niin on,lapsetkin jaksaa hyvin kun ottaa pientä evästä vaikka mukaan ja harvoin kukaan edes kiukutteleekaan metsäretkillä :D Meillä kyllä tykätään näistä koko perhe ja äkkiä saa useamman tunnin hujahtamaan luonnossa! :)

      Poista