28. tammikuuta 2017

Pikku potilas

Heippa pitkästä aikaa ja mukavaa viikonloppua!

Täällä vietetään viikonloppua tyttöporukalla ja eilen tyttöjen kaveri olikin meillä illan leikkimässä. Tänään ohjelmassa olisi lastenkonsertti, jota ajattelimme mennä katsomaan ja siinäpä tämä viikonloppu taitaakin vierähtää lisäksi ulkoillen ja muissa päivän touhuissa.


Alkuviikosta Liljalle tehtiin pieni leikkaus ja loppu viikko onkin mennyt vähän siitä toipuessa. Leikkaus meni onneksi hyvin ja Lilja oli koko reissun todella reipas, vaikka pitkä päivä olikin. Taisi äitiä kyllä jännittää enemmän, mutta paljon on tietysti kiinni miten tällaiset asiat lapsellekin kertoo ikätason mukaisesti, luomatta itse mitään pelkoja lapselle. Meille osui kyllä myös hyvä lääkäri (joka piti myös meidät vanhemmat ajan tasalla mitä tapahtuu), ammattitaitoista henkilökuntaa sekä etenkin aivan mahtavat leikkaussalin sairaanhoitajat, jotka antoivat Liljalle rallikyydin sängyllä, kyselivät Paw Patrol juttuja (Liljan lemppari) ja olivat laittaneet Liljankin pehmolelulle laastarin. Lilja sai myös taikarasvaa käteen ja selkään ja lääkkeetkin menivät alas lähes huomaamatta taikajuomana :)

Leikkauksen jälkeen Lilja nukkui aika pitkään, mutta heräilikin sitten rauhassa, kun oli pahimmat tokkurat saanut nukuttua. Ruokakin (tai lähinnä mehujää ja sämpylä :D ) pysyi hyvin mahassa ja heräämössä katseltiin vähän aikaa vielä piirrettyjä, kunnes jalat alkoi jo liikkumaan. Pian päästiin jo vähän kävelemään ja leikkimään leluilla ja illaksi päästiin jo kotiin jatkamaan lepäilyä.


Emilia olikin Liljan leikkauspäivän mummilassa yökylässä ja mummi ja Emilia oli leiponeet Liljalle muffinsejakin! :) Seuraavana päivänä Emilia oli päivän vielä kaverin luona leikkimässä, sai Liljakin rauhassa lepäillä ja Emilialle oli kuitenkin leikkiseuraa, ettei ihan tylsisty! :) Iso kiitos siis vielä molemmille! <3 Niin kiitollinen ja onnellinen ihanista ja avuliaista läheisistä ja ystävistä, ettei sanat vaan riitä.
Toipuessa Lilja sai valita herkut ja leivottiinkin pannaria meidän toipilaalle. Netflixiä on saanut katsoa nyt luvan kanssa vähän enemmänkin, pelailtu lautapelejä ja palapelejä kasattu jo moneen kertaan. Eilen vähän jo ulkoiltiinkin pikku lenkki pulkan kyydissä ja saipahan äitikin kunnon hikilenkin, kun kerrankin malttoi istua vaan kyydissä :) Vielä ensi viikko pitäisi vältellä isompia "urheiluja", mutta jospa sitten päästään taas pulkkamäkeen, luistelemaan ja hiihtämään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti