22. joulukuuta 2016

Vaaleita pipareita, piparkakkulyhty ja uudet Noshit

Heippa hei!

Laittelen pikaisen postauksen tässä meidän alkuviikon jutuista. Tämä postaus piti kirjoitella jo eilen illalla, mutta sohva ja miehen kainalo netflixin parissa vei voiton, niin kuin aika usein iltaisin! :) Tässä alkaa vähän hoppu kuitenkin tulla, niin se joulu vaan aina lähestyy niin kovin nopeasti ja kirjoittelin tässä valmiiksi myös vielä toisen lyhyen postauksen illaksi, sillä päivät alkaa uhkaavasti loppua kesken. Eipä näitä joulujuttuja sitten joulun jälkeen tule enää kirjoiteltua, joten nyt blogi päivittyy vielä aika tiuhaan tahtiin. Jouluvalmistelut meillä on kyllä oikeastaan jo hoidettu lahjojen paketointia lukuun ottamatta, joten nyt vaan nautitaan joulutunnelmasta, kuunnellaan joululauluja ja syödään liikaa herkkuja.Hah, ja nää kaks tonttua osaa kyllä sekä rentoilun ja hauskan pidon, ainakin silloin kun äiti yrittää napata muutaman kuvan tytöistä. Yksi tonttu piiloutui koriin ja toinen päätti ottaa vaan rennosti, ennen kuin toinen tonttu tohelo ehti kutittelemaan ja pelleilemään siskonsa kanssa :D Tytöillä siis uudet Noshin paidat, jotka tilasin jokin aika sitten. Samassa paketissa tuli myös molemmille ihanat mekot, jotka sujahtivat pukinkonttiin, joten niistä lisää myöhemmin.
Alkuviikosta leivottiin vaaleita pipareita, jotka on kuuluneet aina meidän jouluun. Pohjanmaalla mummoloissa ja lähes kaikilla sukulaisilla oli aina jouluna tarjolla myös vaaleita pipareita ja niitä usein mummon kanssa lapsena leivottiinkin. Saman perinteen olen halunnut jakaa myös meidän tytöille ja niinpä leivoimme  vaaleat piparit tummien kaveriksi. 

Lisäksi teimme jo neljännen (hups, taitaa olla eniten mitä ollaan koskaan vielä tehtykään) piparkakkutaikinan, sillä tytöt halusivat vielä piparkakkutalon kotiin. Piparkakkutalo vaihtui kuitenkin lyhtyyn ja tällä kertaa kokeilimmekin vähän jotain muuta. Kasaaminen ei taaskaan mennyt ihan nappiin, mutta kaunis se on silti :)Mites muiden jouluvalmistelut? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti