4. joulukuuta 2016

Piparien leivontaa ja joulutouhuja

Jokos muilla on aloitettu jouluvalmistelut?


Mä oon niin jouluihminen, että tänä vuonna ensimmäiset jouluajatukset taisivat tulla mieleen jo lokakuussa, jolloin ostin jo ensimmäisiä joululahjojakin. Aina täytyy vähän toppuutella itseään, ennen kuin kehtaa edes joulua mainita, mutta nyt se varmaan on jo sallittua! :D Täällä siis jouluvalmistelut on jo hyvässä vauhdissa ja ihan parasta joulussa onkin juuri myös se matka ja hiljalleen lasten kanssa touhuaminen sekä jouluvalmisteluiden tekeminen. Viime viikonloppuna oltiin joulukadun avajaisissa, siellä nähtiinkin joulupukki jo ohimennen ja tietysti raketit vähintään on joka vuosi käytävä katsomassa. Viime viikolla oltiin myös Emilian temppujumpan viimeisellä kerralla, missä oli vähän tonttuilua, aivan mahtava lasten esitys ja samalla he näyttivät vähän mitä kaikkea on syksyn aikana oppineet. Viikolla oltiin myös tyttöjen kerhon ja päiväkodin joulupolku-tapahtumassa. Ilta hämärässä päiväkodin piha oli valaistu erilaisilla lyhdyillä ja polun varrella oli kaikenlaisia jouluisia juttuja mielettömän kekseliäästi toteutettuna, joista meidänkin tytöt oli ihan innoissaan. 


Eilen leivottiin meillä jo toinen satsi pipareita, en tiedä mihin se ensimmäinenkin jo katosi?? :) Joka vuosi olen ostanut meille muutaman uuden piparkakkumuotin ja usein laittanutkin jonkun myös osaksi joulukalenteria, kuten tänäkin vuonna yhdestä luukusta on tulossa. Vähän erilaisia piparkakkumuotteja löytyy täältä ainakin Confettista, mistä useimmat olen ostanutkin ja tänään löysin yhden uuden vielä heidän pisteeltään Joulumarkkinoilta.Tytöt on kyllä siitä jo ihanassa iässä, että osallistuvat mielellään jo kaikenlaisiin joulutouhuihin ja pipareiden leivonnassakin taikina melkein loppui kesken tyttöjen mielestä. On se tarkkaa puuhaa millä muotilla seuraavaksi piparin painaa ja katsokaa tuota kaulinta tekniikkaa :D Toinen pitää kiinni alustasta ja toinen kaulii :)
Nyt saa pipareita napostella taas vähäksi aikaa - toivottavasti edes ensi viikkoon. Lupasinkin tytöille, että lähipäivinä voitaisi leipoa myös vaaleita pipareita. Ainakin mun tän vuoden lempparimuotista, jääkarhusta tulis kyllä kivoja vaaleina pipareina.

Tänään käytiinkin vielä Joulumarkkinoilla ja nähtiin joulupukkikin nyt ihan kunnolla. Tytöt kävivät kertomassa vielä lahjatoiveensa ja pukki lupasikin tulla taas jouluaattona käymään :) 


 Ihanaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti