9. joulukuuta 2016

Kuusipullaa

Huh, kyllä on tullut syötyä jo kaikenlaisia jouluherkkuja. Pipareita, pullaa, suklaata ja vielä olis ainakin tortut tekemättä.. Ei ihme, että joulun jälkeen saa kinkkuja sulatella urakalla ja Tammikuussa talloa lenkkipolkuja! Mutta, tässäpä vähän jouluisempaa pullaa kuusen muodossa. Onneksi en syö kaikkia itse ja vedetään sitten ne hikilenkit Tammikuussa pulkkaa vetäen :D 
Instassa näin kuvan tälläisesta Kuusi pullasta ja päätin itsekin kokeilla vähän jouluisempaa versiota. Tällaiset on joulun alla myös kivoja pikku viemisiäkin tai miksei vaikka kerho-ja päiväkotitädeille kiitokseksi ennen joulua!

 Muistaakseni Kotivinkillä oli tästä ohje pinaatti-fetatäytteellä, joten käykääpäs kurkkamassa ohje, jos sellaista kaipailette. Itse en ohjetta ole nähnyt ja nappasinkin kuvasta muistiin tuon joulukuusi-teeman ja leivottiin siis ihan tavallista kanelipullaa. Me leikattiin A4 paperista sopiva kolmio (kuusi) malliksi ja kaulittiin ja leikattiin mallilla kolme kolmiota. Kahteen väliin sitten margariinit ja sokeri-kaneliseos ja kerrokset päällekäin. Huom. päällimmäinen jätetään "täyttämättä". Molemmilta puolilta leikataan halkiot keskeltä reunoille päin, jotka lyhenevät tietysti ylös päin (meidän pullassa yhteensä kuusi halkaisua molemmin puolin). Sitten kieputat pullasoirot pari kierrosta ympäri ja lopuksi kananmunalla voitelu, sokerirakeita päälle ja uuniin.


 Tarkempia kuvia tekovaiheista en muistanut ottaa, mutta tuossa vielä muutama kuva ennen uuniin menoa. Jospa ne vähän selventää ja ei muutakuin kuusia leipomaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti