19. joulukuuta 2016

Jouluvalmisteluja ja muutama jouluinen hankinta

Täällä alkaa jouluvalmistelut olla jo aika hyvällä malilla. Kuusi haettiin eilen, jouluherkkuja on leivottu enemmän kuin tarpeeksi, lahjat on hankittu, tosin se parhain osuus eli paketointi on vielä tekemättä, mutta säästänkin sen aina melkein viimeiseksi. Koti alkaa olla puettu jouluun ja tyttöjen kanssa tänään laiteltiin vielä viimeisiäkin koristeita paikoilleen. Muutama kuva tässä vielä ennen kuin näytän meidän joulukuusen, tänään nimittäin sekin saatiin jo koristeltua. :)Jouluruusuun ihastuin jotenkin tänä vuonna ja ostinkin tuon jo marraskuun loppupuolella, joten siitä on ollut iloa jo pitkään. Hyasintit (valkoisena) on toinen mun lempi joulukukka, mutta ne kukkivat aika nopeasti ja niitä saa olla melkein joka viikko ostamassa uuden, joten nyt päätin pärjätä vain muutamalla ja vasta nyt lähempänä aattoa on ehkä muutama vielä haettava kaupasta. Joulukukkia saa olla vähän vaikka joka nurkassakin lähempänä aattoa ja amaryllis valkoisena on ollut usein meillä myös, mutta tähän asti tuo jouluruusu sekä huonekuusi ovat tuoneet jo kivan talvisen ja vähän jouluisen ilmeen kotiin.

Itselleni ostin myös tuon Hyvää Joulua-reseptikirjan ja muutamia ihania joulureseptejä siitä ollaankin jo kokeiltu ja muutama olisi tälle joululle vielä ainakin kokeiltava. Viime jouluna ostinkin pari näitä vastaavia kirjoja joululahjoiksi ja harmittelin joulun jälkeen, että olisi ehkä pitänyt hankkia itsellekin, mutta eihän niitä sitten löytynytkään enää mistään. Nyt on ihanat joulureseptit omanakin kirjana ja tulevillekin vuosille tuosta löytyy varmasti ne perinteiset joka joulun herkut sekä tarpeeksi uutta kokeiltavaa vielä moneksi jouluksikin.
Toinen vähän jouluinen hankintani oli jokin aika sitten ostamani ihana be&liv puinen  kuusi pannunalunen, joka toimii samalla myös koristeena. Be&liv on suomalainen designyritys ja he valmistavat moderneja ja skandinaavisia sisustus- ja lifestyletuotteita. Itse olen varsinkin näitä kuusi pannunalusia ihastellut jo parina jouluna ja nämä ovat kyllä kauniin yksinkertaiset. Kuusesta saa siis kaksi pannunalusta, mutta koottuna on myös kaunis joulukoriste.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti