13. syyskuuta 2016

Tyttöjen uusi kerrossänky

Meille tuli muutama viikko sitten tyttöjen huoneeseen uusi kerrossänky. Tytöillä on ollut aiemmin Ikean valkoiset Minnen sängyt, joista tykkäsin vieläkin kyllä kovasti, mutta käytännön syistä keväällä jo aloimme miettimään kerrossänkyä tytöille. Tyttöjen huone on aika pieni ja Liljan sänkyhän on ollut meidän vanhempien makuuhuoneessa ja toiminut siellä kyllä hyvin, mutta jossain vaiheessa toiveena oli saada Liljakin nukkumaan tyttöjen yhteisessä huoneessa. Ikean jatkettaville sängyille olisi kyllä paikka tyttöjen huoneesta löytynyt, mutta silloin leikkitila olisi jäänyt todella pieneksi, mitä tämän ikäiset lapset kuitenkin vielä tarvitsevat. Myös lelujen säilytykseen olisi jäänyt paljon vähemmän säilytystilaa ja siinä vaiheessa, kun taas Emilialle koulupöydän hankinta tulee vastaan, niin viimeistään kerrossängyn hankinta olisi ollut edessä. 
Löysinkin tuohon meidän aika pieneenkin huoneeseen ihan täydellisen kerrossängyn, joka on siis hieman pienempi mitoiltaan kuin täysipitkät sängyt. Iloksemme saimmekin tehdä yhteistyötä Veken Kalusteen kanssa, josta tämä Liisa pieni kerrossänky löytyi. Kerrossänky on tosiaan hieman pienempi (70 x 155cm) ja ainakin meillä se sopi juuri täydellisesti tyttöjen pieneen huoneeseen, viemättä yhtään enmpää leikkitilaa, kuin huoneessa ollut Emilian vanha sänky. Kerrossänky on myös hieman matalampi ja siitä syystä uskalsimme laittaa myös meidän juuri 5-vuotta täyttäneen huoletta yläsänkyyn nukkumaan. Sänky on tukeva ja alasänkyyn otimme lisäksi myös Liisa pieni turvalaidan, jolloin pienempikin lapsi voi alasängyssä nukkua. Liisa pieni kerrossängyssä ylä-ja alasänky ovat erotettavissa myös erillisiksi sängyiksi, jolloin sänkyjä on mahdollisuus käyttää myös erilleen vaikka omissa huoneissa lasten kasvaessa. Sängyn kasaus oli myös helppoa ja tikkaat saa asennettua sänkyyn myös molempiin päihin.
 Tytöillä kerrossänkyyn siirtyminen ja Liljalla myös isosiskon kanssa samaan huoneeseen siirtyminen onnistui jopa paremmin kuin osasin edes kuvitella. Tytöt oli innokkaana auttamassa isiä kerrossängyn kasauksessa ja Emilia oli oikeastaan kerrossänkyä toivonut jo keväästä asti, kun ensimmäisen kerran edes mainittiin mahdollista kerrossängyn hankintaa. Niin innoissaan isompi neiti oli yläpetiin pääsystä, että nukkumaan on menty jopa vähän kuin uudella innolla. Pienemmälle taas puhuttin kovasti etukäteen tulevasta yhteisestä huoneesta isosiskon kanssa ja kannustamalla saatiinkin pienempikin innostumaan myös uudesta nukkumajärjestelystä kovastikin. Tietysti tyttöjen leikit on olleet yhteisessä huoneessa, mutta nyt kun Lilja pääsi myös isosiskon kanssa samaan huoneeseen nukkumaan, niin innostui siitä jo niin kovasti. Aiemmin Lilja on lähes joka yö kömpinyt omasta sängystään meidän vanhempien viereen nukkumaan, mutta nyt on nukkunut nämä parisen viikkoa jo yhtä yötä lukuun ottamatta omassa "kolossaan" alasängyssä. :) Yhtenä yönä, kun itse olin menossa nukkumaan ja tarkastin tyttöjen huoneen, niin löysinkin Liljan myös yläsängystä nukkumasta (ja Emilian sitten meidän sängystä) ja siellä annettiin sitten nukkua aamuun asti. Melkein voisi sanoa, ettei paremmin olisi voinut edes mennäkään kerrossänkyyn siirtymiset ja nukkumaan menotkin on sujuneet hyvin tyttöjen jäädessä nukkumaan hyvänyön toivotusten jälkeen.
 Liljan sänky on edelleen ollut meidän makuuhuoneessa vähän vielä varalla, mutta meillä ainakin kerrossänkyyn siirtymiset meni kyllä niin loistavasti, ettei sitä olla juuri enää tarvittu. Toinen sänky saatiinkin sopivasti mun kaverille ja siellä pääsee toinen pieni prinsessa siirtymän pinnasängystä "isojen tyttöjen sänkyyn", joka meillä jäi tarpeettomaksi. Veken kalusteessa useammat kerrossängyt onkin nyt hyvässä alennuksessa, joten käykäähän tutustumassa valikoimaan, jos kerrossängyn hankinta olisi ajankohtainen. Meillä oli muutamakin malli joita mietimme ja valikoimasta löytyy varmasti jokaisen tarpeisiin sopiva ja äitinkin silmää miellyttävät sänkyratkaisut. Meidän Liisa pieni kerrossänkyä voin ainakin suositella avomielin! :)

*Yhteistyössä Veken Kaluste, sängystä saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan.

6 kommenttia:

 1. Kivannäköinen kerrossänky ja tuo pienempi koko on kyllä näppärä (meillä on tytöllä jatkettava sänky ja täysimittaisena se olisi liian suuri 4-vuotiaalle).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ja tästä on tykätty kaikki ja säästää tosiaan vähän tilaa 😊 Tytöillä oli myös jatkettavat sängyt ja pitkään nekin olisi mennyt vielä pienempänä ja tämä onkin juuri näppärän kokoinen ja menee varmasti vielä niin kauan kun lapset ylipäänsä kerrossängyssä vielä viihtyvät. Täysipitkä sänky olisi ollut vielä kyllä liian iso molemmille. 😊

   Poista
 2. Hei! Olisi kiva tietää, onko teillä sänky edelleen käytössä? Minulla on 3,5v ja keväällä 6v täyttävät lapset ja siro kerrossänky olisi hakusessa. Tämä kyseinen sänky miellyttää kaikin puolin, ainoa mitä mietin on se, kuinka pitkään tätä pystyy käyttämään isomman lapsen kohdalla.. Poika on nyt 117cm pitkä ja mietin kuinka pitkään tuo sänky olisi käytössä.

  Kiitos jo nyt vastauksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kyllä on sänky meillä vielä käytössä ja ollaan tykätty kyllä kovasti. Juuri ihanan siro suht pieneen lastenhuoneeseen ja jää leikkitilaa näin myös enemmän. Meillä 6v eskarilaisen on nyt varmaan jonkun hieman alle 120cm pitkä ja mahtuu kyllä hyvinkin vielä siinä nukkumaan. Uskoisin että menee vielä useamman vuodenkin ja sängythän saa myös erilleen, jolloin jossain vaiheessa voisi vielä pienemmällä jatkaa käyttöä myös erillisinä sänkynä. Voin kyllä ehdottomasti suositella, mikäli siroa kerrossänkyä etsitte :)

   Poista
 3. Hei! Patjakooksi sängylle mainitaan 70x155, ja mietinkin mahtaisiko siihen kuitenkin sujahtaa 75x160 kokoinen patja. Haluaisin nimittäin allergikoille hyvin käyvän Familonin hiphop jatkopalapatjan. Itse arvioisin, että vaahtomuovipatja taitaa sen verran painua kasaan, vaikka sänky tosiaan olisi mitoitettu hieman pienemmälle, mutta olisi kiva kuulla mahdollinen käytännön kokemus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, meillä on tuossa sängyssä nuo sänkyyn mitoitetut/kuuluvat patjat. Ne ovat aavistuksen "pieniä" sänkyyn tai reunoille jää pientä liikkumatilaa, joten voi olla että hieman isompikin patja voisi siihen juuri mahtua! Meillä on tykätty sängystä kyllä paljon ja on ollut hyvä käytössä ja lapsille myös nuo patjat olleet hyvät. Mutta varmasti löytyy muitakin patjavaihtoehtoja sänkyyn ja luulisi niiden mahtuvan, jos ei kovin paljon isompi ole 😊

   Poista