6. heinäkuuta 2016

Tukholma päivä Skansenissa

Viime viikolla oltiin Päivä Tukholmassa risteilyllä ja tällä kertaa vietettiin Ruotsin päässä päivää Skansenissa. 
Mitään kovin isoja suunnitelmia meillä ei tälläkään kertaa ollut ja lasten kanssa reissatessa kovin tarkat suunnitelmat ei aina pidä paikkaansakaan. Etenkin se ollaan huomattu, että yhdellä kertaa ei kovin moneen paikkaan edes ehdikään, jos rauhassa haluaa mennä ja ihan täysin väsyttämättä sekä lapsia, että itseäänkään. :) Keskustan alueella pyörittiin viime kesänä samaisella reissulla, mutta etenkään kaupoissa kiertely ei tällaisella reissulla lasten kanssa niin innosta ja edellis kesänä keskustaa ehdittiin jonkin verran nähdäkin. Skansenista ja Junibackenista monilta oltiin kuultu hyvää ja koska sää Tukholmassa oli ihan hyvä niin valittiin meidän päivän kohteeksi Skansen. Skansen sijaitsee tosiaan Djurgården saarella ihan Tukholman keskustan tuntumassa ja saarelta tosiaan löytyy monenmoista muutakin nähtävää ja paikkoja, joissa riittää tekemistä siis seuraavillekin reissuille. Gröna Lund voisi olla kiva käydä tyttöjen ollessa vielä ehkä vähän isompia (vaikka toisaalta hyviä huvipuistoja löytyy Suomestakin vähän lähempää) ja Junibacken taas ehdottomasti hyvä kohde sateisemmalla ilmalla tai talven matkakohteena. Saarellahan on myös useampia museioita, joissa varmasti löytyy nähtävää ja koettavaa.

Skansen oli kyllä ihana paikka, josta löytyi vanhoja Ruotsalaisia taloja, kirkkoja ja muita rakennuksia pihapiireineen ja useimmissa niistä oli opas kertomassa talon historiasta ja taloissa sai tietysti käydä sisälläkin tutkiskelemassa paikkoja. Skansenista löytyi paljon eläimiä, joita mekin suuntasimme katsomaan, ihastuttavia ruotsalaisia puutarhoja ja lapsille pieni huvipuistoaluekin. 


Välillä pysähdyttiin syömään eväitä ja pienistä kojuista sai ostaa kahvia, jäätelöä tai pientä purtavaakin. Upea riikinkukkokin tepasteli tuosta avain meidän vierestä useaan kertaan, kun oltiin syömässä ja lopulta avasi sulkansakin ja rakennuksen edessä oikein esitteli niitä.
Tuolla Skansenissa löytyi kyllä näkemistä ja kivaa puuhaa niin lapsille kuin aikuisillekin ja itseasissa paikka on kokonaisuudessaan niin iso, että mekin ehdittiin se juuri ja juuri kiertää kokonaan noin viiden tunnin aikana. Meillä aika kului tietysti enimmäkseen eläimiä katsellen, muutamassa huvipuistolaitteessa ja tytöt sai pysähdellä heille mielenkiintoisiin paikkoihin. Talot me jätettiin suurimmaksi osaksi sisätiloista kiertämättä ja niin ehdittiin alue kuitenkin suurimmalta osalta kiertää. Pidemmäksikin aikaa tuonne olisi voinut kyllä jäädä ja aurinkoisena päivänä oli kiva pysähtyä toreille ja puistoalueelle katselemaan miljöötä. Onneksi ei ollut kuitenkaan ihan hellekelit, sillä kävelemistä tuolla oli aika paljon jos paikan meinaa kokonaan kiertää. Etenkin vaunujen tai rattaiden kanssa pieniin hiekkateihin, mukulakiviin ja ylämäkiin kannattaa paikoin varautua, vaikka rattaillakin joka paikkaa hyvin kyllä pääsikin.

 Ehdottomasti voin suositella Skansenia Tukholmaan suuntaaville ja tekemistä tuolla riittää varmasti kesäpäivänä vaikka toisellekin kerralle! :)

4 kommenttia:

 1. Kivan näköistä :) Me ei olla vielä käyty lasten kans Skansenilla vaikka täällä Ruotsissa asutaankin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No teillä on ainakin vähän lyhyempi matka sieltä! 😊 kannattaa ehdottomasti käydä, oli kyllä tosi kiva paikka 😊

   Poista
 2. Ihanan näköistä! Meillä olisi ensi kesänä mietinnässä päivä Tukholmassa- reissu tavallisen ristelyn sijaan. Onko tämä paikka kävelymatkan päässä satamasta vai meneekö siitä busseja? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti käydä, ihana paikka! 😊 Siljan satamasta on ehkä noin puolen tunnin kävelymatka (en osaa tarkkaan arvioida), mutta me varattiin laivan infosta suoraan bussiliput (Siljan oma bussi) joka lähti siis suoraan satamasta ja ajoi skansenin eteen ja sama takaisin päin. Meiltä maksoi yhteensä noin 20e bussiliput (lapsista ei maksanut mitään). Viime kesänä mentiin keskustaan paikallisliikenteen bussilla, joka vähän halvempi ja lähti myös sataman läheltä, eli hyvin ainakin busseilla pääsee edullisesti! 😊

   Poista