29. heinäkuuta 2016

Kesäkahvila Satama Kapteeni

Tällä viikolla on lämpimiä päiviä riittänyt ja kävimmekin yhtenä päivänä Korpilahdella meidän yhdessä lemppari kesäkahvilassa. Korpilahden Satama Kapteeni on nimensä mukaisesti veneilijöiden pysähdyspaikka ja viihtyisän pienen sataman vieressä on kesäisin kahvila ja pieni leikkipuistokin alueelta löytyy pienimmille vierailijoille.
Piha-alueelle on joka kesä istutettu kauniita kesäkukkia ja viihtyisällä terassilla nauttii vaikka jätskit auringon paisteessa. Tosin tällä kertaa terassin oli vallannut muutamat ( ainakin kymmenen) ampiaista, jotka pörräsivät tietystä jäätelöiden kimpussa, joten me siirryttiin aika pian jätskit syömään rantaan päin. Minä ehkä lievästi sanottuna kammoan kaikenlaisia ötököitä ja etenkin juuri pistäviä ampiaisia, meinasin saada jo muutaman kerran "pienen" paniikkikohtauksen, kun ampiasit pörräsi meidän jätskien kimpussa ja laskeutui pariin kertaan kädelle, jossa pidin jäätelöä. Pari kertaa törkkäsin jätskin miehelle, etten tiputtanut sitä maahan ja puolikauhuissani katsoin kun ampiaiset pörräsi myös tyttöjen jätskien kimpussa, joten siihen ei uskallettu kyllä jätskejä jäädä syömään loppuun ja muutama muukin näkyi siirtyvän hieman syrjempään peläten ampiaisia. Itse olen yrittänyt tätä mun ötökkäkammoani hieman hillitä edes lasten nähden, etten tartuta samaa pelkoa myös tyttöihin, mutta mielummin kyllä siirryttiin syrjään kun että olisin sen jätskin heittänyt jonkun syliin tai että ampiaiset olisi pistänyt jompaa kumpaa tytöistä.

Lähistöllä käytiin myös pienellä leikkipaikalla, eihän ilman leikkipuistoa olisi pois päästy lähtemäänkään. :) Kesällä onkin kiva käydä myös muissakin leikkipuistoissa kuin lähileikkipuistossa, ihan vaihtelunkin vuoksi.Tänään käytiinkin myös meiltä muutaman kilometrin päässä olevassa leikkipuistossa, ihan juuri sillä, että saatiin välillä vähän vaihtelua kotileikkipuistoon. Isi pyöräili leikkipuistoon perästä ja me huristelimme "laiskana" autolla edeltä. Hahah, ei vaan! :) Emilia on innostunut nyt opetelemaan ajamaan ilman apupyöriä, jota ollaan harjoiteltu nyt vielä Emilian vanhalla (Liljan pyörällä) pienemmällä pyörällä, joten pidemmät matkat ei vielä ihan onnistu, ennen kuin Emilia uuden taidon oppii ja saadaan molemmille taas "omat" pyörät käyttöön. 

Tänäänkin on ollut kyllä ihanan lämmin päivä ja tytöt on juossut ulkona naapureiden kanssa ja puistoilujen jälkeen oli pakko hakea lähikaupasta (taas :D ) jätskit jälkkäriksi.  Ihan parasta kesää! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti