2. toukokuuta 2016

Ruotsin reissua

Muutama kuva vielä ennen Vappu juttuja meidän jo reilun viikon takaisesta reissusta. Tässäpä oikeastaan onkin kaikki kuvat mitä edes matkan aikana otinkaan ja lopussa ollaankin palattu jo kotiin ja tietysti matka tuliaisten kimpussa! :D

Laiva- ja automatkat meni hyvin ja laivallahan ei nyt tällä kertaa kovin paljon ehditykkään mitään tehdä ennen nukkumaan menoja. Nopeat pyörähdykset Tax-Freessä tytöille tuliaiset kotiin, iltapalat ja nopeat leikit leikkipaikoilla, sen mitä tytötkään siellä jaksoivat enää leikkiä. Automatkoilla molemmat nukkuikin kyllä "päikkäreitä" niin siitä saatiin vähän lisää virtaa, kun laivathan lähti oikeastaan jo tyttöjen nukkumaanmenoaikoihin ja Emilia jopa tullessa tuli ehkä 20minuutin leikkimisen jälkeen sanomaan, että haluaa jo hyttiin! Reippaita matkaajia nuo alkavat kyllä jo olemaan ja tytöille esim. nuo hytitkin oli jo "se juttu" laivalla, jotain vähän erilaista sekin tietysti! :)Haha, joku löysi heti puhelimen tuolla takanani! :D Tällä kertaa mentiin Vikingin laivoilla molempiin suuntiin, ihan siitä syystä, että Ruotsin päässä tällä kertaa meidän täytyii olla aika aikaisin. Mennessä Viking Grace laiva oli kyllä hieno ja varmasti Vikingin nyt parhaimpia, mutta kovin kummoisesti ei kyllä sitäkään ehditty edes käydä lapi. 

Takaisin päin laivana oli vähän pienempi Amorella, mutta kyllähän noilla pienemmilläkin tuollaisen "yö-reissun" tekee, kun ei kovin paljon siinä ehdi muuta edes tehdäkään. Hytti meillä olikin molemmilla matkoilla ylemmiltä kansilta ja etenkin Gracella hytteihin ei ainakaan kuulunut juuri mitään ulkopuolelta ja hytit oli vähän siistimpiä kuin noilla vanhemmilla laivoilla.

Ruotsissa ja Uppsalassa oli kevät selkeästi jo pidemmällä, valko-ja sinivuokkojoa kukki siellä täällä, nurmikot oli jo aivan vihreitä ja puissa oli jo pieniä lehden silmuja. Kotiin kun tultiin, niin matkalla satoi räntää, eikä juuri tietoa vihreydestä, mutta nyt täälläkin näyttäisi kevät viimein saapuvan kunnolla! :) Tytöt leikki mun serkkujen lasten kanssa, juoksivat pari vuotta vanhempien poikien perässä ja hyvin sujui leikit myös mun serkun tytön kanssa, joka siis ei ymmärrä juuri yhtään Suomea. Tytöt tietysti kysyi aina välillä Suomeksi jotain ja serkun tyttö vastasi Ruotsiksi, mutta eipä haitannut leikkejä, vaikkei kummatkaan toisen kielestä vielä ymmärtäneet :) Ja sitten niiden tuliaisten pariin.. Heti kun päästiin kotiin :D Vaari oli jo pari viikkoa aikaisemmin Ruotsissa ja toi tytöille tuon Ville Viking selkä-repun, minkä Emilia halusi myös laivalle ottaa mukaankin. Mummi ja Vaari oli ostanutkin vielä toisen samanlaisen myös tältä reissulta ja nyt on sitten samanlaiset reput molemmilla. Paluumatkalla Emilia valitsi tuliaiseksi tuon ison jättitikkarin ja siinäpä olikin meidän tuliaiset kotiin yhen oman hedelmäkarkkipurkin lisäksi. Tiedättekö niitä kovia hedelmäkarkkeja, joita ei saa kui laivalta ja ainakin mun on niitä joka kerta tuotava mukana kotiin :) 
Meillähän ei tytöillä vieläkään ole mitään ns. karkkipäivää, että saisivat joka viikonloppu jonkun karkkipussin tai vastaavan, joten aina tietysti juhla- ja muina erikoispäivinä saa sitten luvan kanssa herkutella (harvoin kyllä silloinkaan edes karkkeja on) ja laivalta nyt tietysti saivat valita mieleiset tuliaiset. Näitä kyllä syödäänkin siten pitkään ja vieläkin on varmaan puolet kaapissa jäljellä, eikä tytöt niin karkeista edes välitäkään. Emiliahan halusi jo sen Vaarin tuoman tuon Ville Viking jutun pitää oman sänkynsä alla ja joka aamu otti sieltä aina jonkun yhden jutun ja muuten ei karkkeihin koskenutkaan. Ja yli puolet toikin sitten muutaman päivän päästä mulle ja sanoi ettei tykkää lopuista.. :) Tässä asiassa ollaan kyllä onneksi miehen kanssa oltu ihan samoilla linjoilla ja mies varmaan kaikkien herkkujen suhteen varmaan vielä tiekempi kuin minä ja silti meilläkin on tytöt kyllä saaneet herkkuja ihan riittämiin :D Niitä ei tarvitse olla joka päivä tai edes joka viikonloppu etenkään juuri lapsilla ja varmasti he oppivat niitä syömään myöhemminkin. Tästä asiasta voisin sepostella pidempäänkin, muuta ehkä jätän tällä kertaa nyt tähän, vähän ehkä aihe karkasikin nyt noiden tuliaisten myötä vähän muualle, mutta tällaiset pika reissu mietteet tällä kertaa.. 

Palaillaa seuraavaksi Vappujutuilla ja ohops, no niillä Vappu herkuilla, joita kyllä meilläkin syötiin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti