11. tammikuuta 2016

Pakkaspäiviä ja ensimmäiset luistelut

Pakkaset jatkuu. Vuoden vaihteen jälkeen saatiinkin sitten kertaheitolla vähän enemmänkin miinuslukemia ja välillä on pakkaset huidelleet melkein kolmessa kympissä. Hyrrr! Nyt jopa nämä -15 asteen kelit alkavat tuntua jo jopa ulkoilukelpoisilta ja ulkonakin viimein tarkenee vähän enemmän kuin sen viisitoistaminuuttia täysin jäätymättä! Toisaalta pakkaskelitkin on vain pukeutumiskysymys, jos siis lähtee ilman toppahousuja, villasukkia tai muuten vähäisellä varustuksella, niin eipä ihme jos pihalle jäätyy jo ensimmäisestä henkäyksestä! Mutta kyllähän mekin pysyteltiin noilla kovimmilla pakkasilla kauppareissuja pidemmät ulkoilut sisällä, nenä siellä ainakin jäätyi, jos ei muuten..
Kotona onneksi on riittänyt hyvin tekemistä vielä joululahjalelujen parissa, askarrellen ja pelaillen pelejä. Niin ja jotain hyötyä sentään noista paukkupakkasistakin on ollut, kun petivaatteet on saanut tuuletella ulkona kunnon pakkasessa ja sisällä on ollut aikaa siivoilla nurkkia! :) Onneks näille pakkaskeleille ollaan saatu sovittua vähän leikkitreffejä ja viikonloppuna saatiinkin myös tyttöjen kaveri meille vähäksi aikaa leikkimään ensimmäistä kertaa itsekseen ja tytöillekin vähän leikkiseuraa.
Edellisenä viikonloppuna päästiin myös ensimmäistä kertaa luistelemaan tänä talvena ja molemmille tytöille se olikin itseasiassa ihan ensimmäinen kerta. Emilia sai nyt joululahjaksi luistimet ja molemmille tytöille pukki toi myös talviurheiluun kypärät. Liljalle löysinkin myös kirpparilta lähes uudet luistimet ja tiesinkin että pienempikin olisi heti menossa perässä ja itkuhan siitä olisi tullut jos ei pienemmällekin olisi ollut luistimia :) Liljalle tosin ei vielä uusia kannattanut ostaa, kun jalka kasvaa vielä niin ettei samat luistimet menisi varmasti kuin tämän talven, mutta toivottavasti Emilian luistimet menisi nyt ehkä jopa kaksi talvea ja ainakin jatkokäytössä pääsevät vielä Liljalle sitten.
Molemmilla oli kyllä sellainen into päällä kun päästiin jäälle ja Emilia jopa pysyi pystyssä itsekseenkin muutamien metrien matkan heti ensimmäisellä kerralla. Liljallakin oli kovaa yritystä ja sitä intoa niin, että sanoi pysyvänsä pystyssä ITSE ja ettei saisi pitää kiinni vaikka muuten luistimien päällä jalat oli vielä kuin spagettia :D

Luisteluiden jälkeen Emilian kerhokaveri sattui olemaan samaan aikaan jäällä ja vuoronperään isit ja vaari sai vetää tyttöjä vielä pulkalla ja stigalla jäällä. Kohta taidetaan suunnata taas tuohon rantaan, nyt kun kovimmat pakkaset vähän hellitti! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti