9. joulukuuta 2015

Piparin tuoksua

Piparin tuoksua.. Johan sitä on taas melkein vuosi odotettu! :) Meillä leivottiin ensimmäiset piparit viime viikonloppuna ja saatiin tyttöjen kanssa pientä puuhastelua useammallekin päivälle. Loppuviikosta molemmat tytöt oli pienessä flunssassa ja torstain Emilia oli pois kerhostakin kovan yskän vuoksi, joten päätettiin leipoa piparkakkutaikina piristykseksi. Mies oli perjantain ja lauantain kaveriporukalla viettämässä pikkujouluja, joten me oltiinkin tyttöjen kanssa pari päivää kolmistaan. Onneksi flunssat ei sen kovemmaksi kummallakaan yltynyt, eikä kuumetta noussut kummallekaan ja viikonloppuna jo alettiin olemaan taas aikalailla kunnossa. Perjantaina päästiinkin leipomispuuhiin ja tytöt jaksoi melkein koko taikinan verran tehdä pipareita. Tytöt paineli muoteilla ja mä kaulin ja paistelin pipareita. Emilialta homma sujui jo tosi hyvin ja välillä auttoi Liljaakin muottien asettelussa ja painamisessa! :) Leipomispuuhat aloiteltiin vasta neljän jälkeen ja aika armottoman pimeää jo tuohon aikaan oli, joten kuvatkin on aika rakeisia, mutta hyvin saatiin ilta kulumaan pipareita paistellessa ja tietysti joululauluja kuunnellen.
Lauantai aamuna nappasin myös muutaman kuvan tytöistä, ennen kuin päästiin pipareiden koristelupuuhiin ja täytyy kyllä sanoa, että aikamoista höttöä nuokin on tähän aikaan vuodesta, jos ei yhtään aurinko paista! :/ Äitiltäni mulla oli jokin aika sitten lainassa vähän valovoimaisempi objektiivi ja omankin hankkimista olen jo jonkin aikaa harkinnut ja etenkin nyt taas sellaista olisi kieltämättä vähän ikävä. Alkuviikosta yritettiin ottaa tytöistä joulukorttikuviakin (tosin sen suuremmitta odotuksitta niiden suhteen, hah :D) ja vaikka tytöt oli suhteellisen hyvin muuten, niin lähes jokainen kuva on tärähtänyt ja suttuinen. No onneks oli se plan B joulukorttien suhteen ja taitaa meidän joulukuvat jäädä tänäkin vuonna ihan vain omaksi iloksi, vaikka ihanathan ne olisi lähettää muillekin!


Mutta, lauantaina sitten jatkettiin aamupäivästä pipareiden koristelulla. Emilia ehti jo muutamaan kertaan kysyä, koska aloitetaan, kun oltiin vielä aamupalapöydässä! Emilia oli kyllä ihan elementissään tässäkin puuhassa, kun pääsi koristelemaan ja näpertelemään eri koristeilla. Hienosti kyllä sujui jo Liljaltakin, vaikka aattelin, että noinkohan yksikään koristeista päätyy edes pipariin asti :D Emilia keskittyi kyllä omaan hommaansa ja auttoi Liljaa välillä sokerikuorrutteen puristamisessa ja Liljakin asetteli karkkeja paikoilleen. Tarkkana tyttönä Emilia jopa sanoikin vielä, ettei saisi maistaa ennen kuin kaikki on valmiita, että koristeet varmasti riittävät! :)

Minä ehdin samalla koristella myös muutaman piparin ja aika kivaa hommaa tuo kyllä on äitistäkin. Emilia jo on kysellytkin, voitaisko koristella vielä lisääkin ja eiköhän me taas toinenkin satsi "jouduta" vielä leipomaankin ennen joulua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti