18. joulukuuta 2015

Jouluaskareita

Täällä on tehty useampana iltana tai melkein voisi sanoa että lähes joka ilta touhuttu pienten jouluaskareiden parissa. Tähän ajattelin vähän koota meidän toteutukset, jos joku haluaa napata ideoita taas talteen.Ensin askarreltiin tietenkin joulukortteja ja saatiinkin ne jo hyvissä ajoin postiteltuakin, eikä onneksi jäänyt ihan viime tippaan, niin kuin aika usein niiden suhteen kyllä käy.
Joulukorttikuviakin tytöistä yritettiin ottaa, vähän sillä ajatuksella, että jos onnistuvat oikein hyvin, niin läheisimmille niitä oltaisiin varmaan joulupaketteihin teetetty korteiksi, sillä joulupostiin niitä ei oltaisi edes ehdittykään teettää ja lähettää, vaikka suht ajoissa näitä napsittiin. Ihanathan nuo tyttöjen omista kuvista joulukortit olisi ollut, mutta niiden suhteen täytyisi ideat ja rekvisiitat yms olla valmiina varmaan jo marraskuun loppupuolella, eikä itsellä silloin vielä ollut ihan sellainen joulufiilis, että toteutus olisi silloin jo onnistunut. No, ihan niitä parhaimpia kuvia ei saatu aikaiseksi, joten onneksi mielessä oli joulukorteille myös se plan B mielessä. 

Tytöt kyllä oli joulukorttikuvauksessa yllättävänkin hyvin mukana, mutta päivälläkin on ollut niin hämärää, että lähes jokainen kuva on suttuinen tai tärähtänyt! :/ Etenkin kun yritimme ottaa kuvat vielä meidän makuuhuoneessa, joka on vielä meidän kodin pimein huone, niin eipä sieltä oikein kovin montaa hyvää kuvaa löytynyt, missä tyttöjenkin ilmeet olisi edes suht hyvät ja muuten onnistunut kuvakin vielä. Mutta ihana muisto kuitenkin meille ja jonkinlaisia joulukuvia on kiva tytöistä ottaa joka joulu vaikkei joulukortteihin asti päätyisikään :)

Emiliallahan oli viime jouluna jo tuo ihana Lindexin punainen tyllihame, joka siirtyi nyt Liljalle ja Emilialle satuin löytämään isomman koon todella hyväkuntoisena käytettynä. Hauskat poropaidat löytyi myös Lindexiltä tytöille ja nuo nappasinkin jo silloin heti mukaan kun ne kauppaan ilmestyivät, ettei kävisi niin kuin viime vuonna, kun jäätiin ilman tuota toista punaista hametta. Vaikka aika harvoin puen tyttöjä ihan täysin samanlaisiin vaatteisiin, niin nämä jouluasut on aika ihanat tytöillä täysin samanlaisina. Kaksi pientä tonttutyttöstä! :)Mä tykkään itsekin askarrella ja näperrellä kaikkea, joten mielessä olikin oikeastaan useampikin idea joulukorttien varalle ja tänä vuonna askarreltiin sitten Emilian kanssa tuollaisia yksinkertaisia joulukuusia. Nämä olikin helppo ja nopeita tehdä ja Emilia liimaili tähdet ja "Hyvää Joulua" tarrat paikoilleen. Kivaa puuhastelua ja Emiliakin jaksoi auttaa korttien tekemisessä loppuun asti, kun yhdessä saatiin ne nopeasti tehtyä muutamana iltana. Meiltä kun lähtee aina läheisimmille sukulaisille ja ystäville reilut parisenkymmentä korttia, joten kovin monimutkaisissa korteissa homma jäisi varmaan loppupeleissä kuitenkin mulle.

Hahah, mies nappasi meistä muutaman kuvan, kun näitä kortteja askarreltiin.. Itse vielä niin edustuskelpoisena miehen flanelipaidassa :D
Emilia halusi vielä askarrella muutaman kortin omille kavereilleen ja Emilia tekikin sitten kuusen palloja sekä meille koristeeksi että kavereiden pikku paketteihin jouluksi.Kimalleliimoja tytöt saikin joulukalenterista, ne kun kuluu aina nopeasti loppuun. Niissä taitaa päteä, mitä enemmän sen parempi :D Koristelupuuha taisi ollakin kaikkein kivointa ja kuusenpalloja koristeltiin tyttöjen huoneeseen koristeeksikin! :)Emilian kanssa askarreltiin alkukuusta myös tuo hauska lumiukko-joulukalenteri. Idea saatiin kaikki mitä olen-blogista ja lumiukon ne liikkuu sitä mukaan kun päivät vähenevät joulua kohti. Tuosta on muuten pienempienkin helppo hahmottaa joulun lähestymistä.


Kerhotädeille askarreltiin kiitoksesksi myös tällä viikolla tuollaisia karkkikuusia. Idean tuostakin nappasin joskus instagramista ja näitä onkin tällä viikolla sitten tehty useampikin kappale. Äitiltäni sain kuumaliimapyssyn lainaan ja suklaa varmasti maistuu jokaiselle joulunaikaan. Muutama kuusi on tehty myös joululahjoiksi, näitä kun innostuin nyt näpertelemään! :)

Tässäpä näitä meidän jouluaskareita, osa oli tarkoitus laittaa erilliseen postaukseen, mutta kone on kyllä pysynyt viime viikot aika hiljaisena, joten tässä nyt aika piiitkä postaus tällä kertaa :) Joulun ajassa parasta kyllä on juuri lasten kanssa puuhastelu ja tällaiset pienet jutut, mitä iltaisin tehdä tyttöjen kanssa. Eilen tosiaan loppuikin kerhot tytöiltä, joten nyt onkin melkein viikko vielä aikaa puuhastella joulutouhuja ennen aattoa.. Lahjatkin olisi vielä paketoimatta, ah mun lempi hommaa :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti