18. marraskuuta 2015

Syysaskarteluja

Viime viikolla askarreltiin tyttöjen kanssa vielä viimeisistä syksynlehdistä kivat syksyaiheiset taulut. Enää ei paljon lehtiä juuri puissa ole ja maassa olevatkin alkaa olemaan näiden vesisateiden jälkeen jo aika märkiä, mutta jospa joku saisi tästä kivan idean vaikka seuraavaa syksyä varten, pistäkäähän muistiin! :)
Syksynlehdistä tehtiinkin jo aiemmin taas samoja piirustuksia kuin viime syksynäkin (postaus täällä) ja vielä keksittiin Emilian kanssa metsäpolulla askarrella siilin pesät, kun neiti kovasti kyseli minne siilit ja muut metsän eläimet menevät talvella. Niinpä kerättiin metsäpolulta maahan tippuneita lehtiä ja havunneulasia ja laitettiin ne yön yli sanomalehtien väliin kuivumaan. 

Aamulla leikkelin siilit kartongista ja Emilia tekikin oikeastaan kaiken muun itse. Liljan ollessa kerhossa ehdittiin hyvin liimailla siilille piikit ja mä askartelin myös Liljalle siilin valmiiksi. Tuo pienempi neiti kun ei kauhean kärsivällinen ole pitkiin askartelujuttuihin, joten autettiin siinä vähän. (Ehkä vähän pienimmille havunneulaset onkin hyvä liimailla jo valmiiksi).Liljan tultua kerhosta, pääsi myös Lilja liimailemaan lehtiä ja Emilia olikin jo hyvässä vaudissa siinä hommassa. 
Molempien metsä ja siilien pesät täyttyi lehdistä ja lopuksi liimailtiin vielä siilit pesiinsä ja aika ihanat tyttöjen syysaskarteluista tulikin. Nämä voisikin laittaa vaikka kehyksiin ja syksyllä seinälle vaikka koristeeksi! :)
Mukavaa päivää sateista huolimatta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti