2. marraskuuta 2015

Halloween naamiaiset

Täällä on ollut aika vauhdikas viikonloppu ja kaikenlaista mukavaa menoa ja ohjelmaa jo viime viikon loppupuolelta saakka! Keskiviikkona oli Liljan kerhossa Halloween hassuttelut teemana, mutta pienempien ryhmässä ei mitään pukeutusjuttuja ollut, kun tuossa Liljan pienessä ryhmässä kaikki onkin noita 2-3-vuotiaita. Emilialla oli sitten torstaina kerhon Halloween naamiaiset ja sinne kävimmekin alkuviikosta hakemassa neidin jo aikoja sitten valitsemansa Frozen Elsa asun. Sillä onkin pyöritty kotona jo monta päivää ennen juhlia ja kerhon Halloween naamiaisia Emilia odotti aika innoissaan koko viikon!


Aika ihania pikku merirosvoja, luurankoja, noitia, tiikereitä ja Disneyn prinsessoja oli pukeutuneena Halloween naamiaisiin ja musta on aika ihana, että kerhoissakin järjestetään tuollaisia lastenjuhlia ja naamiaisia eri juhlapyhiin liittyen. Mitään erikoistahan ei aina tarvitse olla, mutta pienilläkin teemajutuilla saadaan nämä "ei niin tavallisetkin" juhlapyhät jäämään lasten mieleen ihan eritavalla!Emilian (ja Liljan) kerhossa on muutenkin aika kivasti aina kaikkea vähän erikoisjuttujakin ja joka kerhokerralle on jokin oma teema tai muu juttu mitä he kullakin kerralla tekevät. Välillä on kirjastoretkiä lähikirjastoon, omalelu- tai kirjapäiviä, juhlapäiviin tai vuodenaikaan liittyviä askarteluja ja etenkin Emilian kerhossa myös retkeillään lähialueille aika paljon, mistä Emilia etenkin aina tykkää tosi paljon! Tietenkin on sitä vapaatakin leikkiä ja jokainen kerhopäivä alkaa aina ulkoiluilla.Tyttöjen kerhojen aloituksistakin on pitänyt kirjoitella, joten tässä nyt pientä tiivistystä niistäkin. Liljahan tosiaan aloitti nyt myös kerran viikossa kerhon ja Emilia on jatkanut entiseen tapaan sen kaksi kertaa viikossa sen 3,5 tuntia kerrallaan iltapäivisin. Tytöt ovat nyt eri ryhmissä ja toisaalta se on ollut ihan hyvä, sillä Lilja sai aloittaa vielä pienempien ryhmässä (kuten Emiliakin aloittaessaan), jossa on vain 7 lasta ja kaikki tosiaan vähän pienempiä. Emilian ryhmä on hieman isompi ja vähän vanhempia lapsia kuin Liljan ryhmässä, suurin osa 4-5 vuotiaita. Muutamia samoja kerhokavereita jatkoikin myös syksyllä samassa ryhmässä Emilian kanssa ja syksyllä leikit jatkuikin mukavasti vanhojen kerhokavereiden kanssa. Emilia onkin löytänyt muutamia hyviä kavereita, joiden kanssa tuntuu touhuavan kerhossa lähes joka kerta ja tästä meidän naapurustostakin on muutama lapsi samassa ryhmässä, joiden kanssa Emilia on myös tässä kotona ulkonakin alkanut paljon viihtymään. Samalla ollaankin vähän opeteltu sitä, että Emilia voi olla myös itse tai kavereiden kanssa hetken tuossa omalla pihalla ja tänäänkin leikki melkein parisen tuntia naapurin tytön ja juuri kerhokaverin kanssa tuossa pihapiirissä.Toisaalta se, että tytöt on eri päivinä kerhossa on mahdollistanut myös sen, että tyttöjen kanssa ehtii touhuta välillä myös ihan kahdestaankin jotain! Liljan kerhoaamuina Emilian kanssa yleensä askarrellaan tai leivotaan jotain aamupalojen jälkeen. Liljan kerhoaamu tuntuukin menevän aina vähän nopeammin, kun ennen puolta päivää täytyykin olla jo hakemassa tyttöä kotiin. Emilian kerhopäivinä ehditään iltapäivisin Liljan kanssa joko kävelylle tai ulkoilemaan ja usein tulee valmistettua muutaman päivän ruoat siinä kerralla, kun on vain toinen kenen kanssa siinä ruokaa laittaa niin homma hoituu vähän nopeammin :) Kerhopäivien jälkeen tyttöjen leikitkin tuntuvat menevän vähän paremmin yksiin, kun hetki on oltu erossa ja yleensä toinen jo odottaakin toista jo kerhosta kotiin! :)
Nämä kuvat otin Emiliasta ennen kuin lähti kerhon kerhon naamiaisiin. Hauskoja nuo viimeiset kuvat, kun neiti lauloi "let it go" laulua, kuinka moni kuulee laulun sanat? :D Kruunukin lensi päästä, niin kuin Elsalla :D

Loppuviikosta olikin Emilian kerhokaverin synttäreitä ja pieniä Halloween juhlia myös kotonakin, joten niistä vielä pian lisää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti