9. lokakuuta 2015

Syysloman aloitus

Moikka ja mukavaa syyslomaa kaikille sitä aloitteleville! :)

Meillä alkoi tytöillä eilen kerhoista syysloma ja ens viikko vietetään vapaata myös Emilian ja oman jumppanikin osalta, vaikka ihan omalta osaltania ainakaan ei ole tarkoitus ihan lorvailuviikkoa pitää, nyt kun lenkkeilyt ja omat kotijumpatkin on alkanut sujumaan aika hyvin. Kaikkea kivaa pientä ollaan vähän lomaviikolle suunniteltukin, vaikka toisaalta lomaviikko on kiva pitää vähän suunnittelemattomana ja tehdään fiiliksen mukaan sitä mitä halutaan tehdä! :)

Tytöt toi molemmat viimeisinä kerhopäivinään ennen lomaa kerhoissa askartelemiaan juttuja kotiin, Lilja hienon omenan ja Emilia maalauksensa ja tuon hillopurkin mansikkahilloineen. Tyttöjen taideteoksia ollaan aina laitettu meillä jääkaapin oveen ja kohta se alkaakin olemaan taas aika täynnä kaikkia syysaskarteluja, joita tytöt on kotonakin välillä tehneet.Eilen vähän suunniteltiin mitä lomalla haluttaisiin tehdä ja kaikki sai ehdottaa jotain kivaa tekemistä. Emilia halusi leipoa, joten tänään aloitettiin syyslomaa vähän pullia leipomalla. Emilian kanssa tehtiin pullataikina sillä aikaa kun Lilja ja isi oli vielä ulkona ja illalla sitten leivottiin tyttöjen kanssa pullat. Niin kuin aiemminkin olen kertonut, niin meillä melkein joka kerta kun leivotaan, niin tytöt on lähes aina hommassa mukana ja etenkin Emilia tykkää leipomisesta todella paljon. Helpomminhan homma onnistuisi varmaan itsekseen, mutta musta on tärkeää että tytöt oppivat tekemään yhdessä myös kotiaskareita. Myös se aito innostuminen vaikka juuri leipomisesta on sitäkin tärkeämpää kuin täydellinen lopputulos, jauhot on meillä satavarmasti lattialla, mutta sitten siivotaan! Parasta on nähdä miten ylpeitä lapset itsekin ovat ihan omista pullistaan ja kaikilla on kiire maistamaan omia luomuksiaan ja ne ovat juuri niin täydellisiä kuin pitääkin! :)
Kanelipullat on musta ihan parhaita ja välillä tulee lisättyä kanelia melkein tuplamäärä pulliin, mutta nyt tein myös muutamat kierrepullatkin ilman sokereita ja kaneleita.
Tuo yksi lautasellinen tuli syötyä jo melkein kerralla, ei ehkä ihan kevein iltapala, mutta väliäkös sillä :D Mä oon ollut koko viikon (jes!!) syömättä mitään herkkuja, joten välillä saa vähän herkutellakin, eiks niin? :)
Vietetäänkö muissa perheissä ens viikolla syyslomia ja mitä suunnitelmia teillä on lomalle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti