30. lokakuuta 2015

Arkitouhuja ja kirjavinkkejä

Heippa!

Tulin taas pikaisesti kasaamaan muutaman kuvan kasaan tältä viikolta ja muutama taitaa olla viimeviikkoisiakin! Arkitouhujen lomasta napsittuja kuvia ja sitä kautta vähän meidän viikon touhujakin. 

Alkuviikosta käytiin koko porukka kaupungilla ja oltiin luvattu mennä hakemaan Emilialle Halloween asua kerhon naamiaisiin. Neidillä olikin aika selvät sävelet sen suhteen mitä päälle haluaa pistää naamiaisiin, eikä naamiaisasuiksi suinkaan käynyt Halloweeniin ehkä vähän paremmin kuuluvat lepakot, luurangot, noidat tai edes kissanainenkaan, joten ne asusteet unohdettiin suosiolla kauppojen hyllyille! Kun asu naamiaisiin oli haettu suunnattiin kaikki vielä Jyväskyläänkin tulleeseen Minetti jäätelölle herkuttelemaan jätskiannoksilla! Aika suklaisia makuja (yllättäen) tuli testailtua, snickers jätski ja brownies oli ainakin lasten mieleen ja itselläni parhaiten kolahti nutella-jätski, jota varmaan on maisteltava uudestaankin! Valinnanvaraa jätskimausta kyllä löytyi ja aika monta mielenkiintoista makua jäi kyllä vielä testattavaksikin, jos herkkunälkä yllättää taas kaupunkireissulla! :)Tällä viikolla päästiin testailemaan jo ainakin Liljankin talvikamppeita, kun kerhoaamuna pakkasmittari näytti kahdeksan aikaan jo aika hyviäkin pakkasasteita. Toisaalta tää lokakuun loppu ja marraskuu alkaa olee vaaterumban kannalta sitä inhottavinta aikaa, kun esillä saa vielä pitää sekä vk, kura- että toppavaatteet ja niiden lisäksi kerrostot alle, jos ei ihan toppakeli satu vielä olemaan. Huh, siinä onkin vaatteiden säilömisessä vähän järjestelemistä, vaikka meilläkin yritetään selvitä suht järkevällä määrällä ulkovaatteita, juuri sen takia, että inhoan juuri niitä kaapissa notkuvia ylimääräisiä tavaroita, kun käytössä olevatkin tavarat täyttävät kaapit aika äkkiä jo neljältäkin hengeltä! Tyttöjen kanssa käytiin kirjastoreissulla myös viime viikolla ja hakemassa taas uutta luettavaa. Kirjastossa me yleensä käydään noin parin viikon välein ja se on ollut sellanen kiva arkinen juttu, minne molemmat tytöt aina tykkää mennä valitsemaan itse uudet kirjansa. Meillä on jonkin verran omia kirjojakin tietysti, mitä paljon luetaan ja etenkin iltasadut on sellainen jokaiseen iltaan kuuluva juttu ja kirjastosta on kiva hakea välillä vähän vaihtelua omien kirjojen lisäksi. Emilia tykkää sekä kuunnella satuja, että selailee kirjoja paljon myös itsekin ja katselee kuvia. Lilja taas ei oikein ole kirjoista ollut kovin kiinnostunut, eikä kovin pitkiä satuja etenkään oikein jaksa kuunnella. Lilja on ollut  myös siskostaan poiketen vähän sellainen nopea kirjojen selaaja, mutta nyt neiti on alkanut sepittämään omia tarinoitaan kirjoja katsellessa! Aika hauskoja satuja tuolta meidän 2.5v:ltä kyllä kuulee ja mielikuvitus lentää :) Jotain on tainnut välillä saduista kuitenkin kuunnellakin, kun väliin osuu ihan oikeitakin pätkiä luetuista saduista! :D
Muumit on kirjoina ollut niitä Liljan lemppareita, jotka sitten yleensä silloin valitsee, kun jonkun kirjan hakee luettavaksi. Tuossa silkkipapritaivas kirjassa oli kivoja runoja ja se olisi kiva kirja myös vaikka itsellekin, tosin ehkä vielä vähän pienemmille taaperoille voisi olla sopivampi. Noita prinsessakirjoja meiltä tietenkin löytyy myös itseltäkin, mutta myös noiden prinsessasatujen lisäksi etenkin itselle tykkään silloin tällöin ostaa jonkun sellaisen kirjan, jossa on myös jotain jujua! Soivat laulukirjat esim. meillä on edelleen lähes päivittäisessä käytössä ja ns. opettavaiset ja runo- tai lorukirjat on ehkä niitä kaikkein parhaimpia.
Emilia on ollut kiinnostunut nyt myös numeroista ja erityisesti kirjaimista ja jotain hyvää kirjainten opettulukirjaa olenkin vähän etsinyt meille, nyt kun se tuntuu innostavan. Kirjastosta löydettiinkin tuo Aapinen ja Emilia siitä on aika ahkeraan opetellut kirjaimia. Neiti piirtää usein sormella kirjainten päälle ja mistä vain kirjaimia löytää, niin haluaa arvuutella niitä, mikä kirjain oli mikäkin. Omat ja meidän muiden nimikirjaimet muistaa jo hyvin ja monia muita etunimien kirjaimiakin.

Mitä teillä luetaan ja hyviä kirjavinkkejäkin voi laittaa mielellään vaikka tuonne kommenttiboksiin! :)

1 kommentti:

  1. Meidän 3-vuotiaan suosikki kirja on Mauri Kunnaksen Majatalon väki ja kaappikellon kummitukset.

    VastaaPoista