12. syyskuuta 2015

Metsäretkiä

Heippa hei!

Täällä ollaan oltu ensimmäisessä syys-flunssassa ja nyt se onkin kiertänyt jo meissä kaikissa! Kerhojen taas alettua ja ilmojen viiletessä flunssa pöpöt pääsee taas liikkeelle, eikä niiltä voi oikein varmaan välttyäkään, ellei sitten halua viettää päiviään vain sisätiloissa. Näiti flunssia kun tulee ja menee ja ehkäpä niillä kerätään taas vähän vastustuskykyä talven varalle!


Eilen kuitenkin uskaltauduttiin jo koko porukka vähän pienelle metsäretkelle, kun Liljallakin alkaa meistä viimeisenä pahimmat oireet olla ohi. Pientä köhää tuntuu olevan vielä vähän kaikilla, mutta eiköhän tämä taas tästä pikku hiljaa helpota. Eilen en kameraa ottanutkaan edes mukaan, mutta nämä kuvat onkin edelliseltä pikku metsäreissulta parisen viikkoa sitten oikeastaan juuri ennen näitä meidän sairasteluita. 

Mulla oli tuolloin lainassa äidiltäni vähän valovoimaisempi objektiivi, joten testailin samalla vähän sitä meidän metsäretkellä!

Me tykätään kaikki tällaisista pienistä metsäretkistä ja syksyllä varsinkin metsäpolkuja on kiva kulkea, kun matkalla voi napostella metsänantimet suuhunsa. Molemmat taas napsivat mustikoita huulet sinisinä ja Lilja varsinkin jäisimustikkapuskille pidämmäksikin aikaa ja vähän väliä kuuluu "muttikoita, muttikoita" kiljahduksia! :D Eilen taisi mennä Liljan suuhun välillä puolukoitakin, varmaan vähän huomaamattakin ja saatiin vielä pikkukuppi kerättyä talteenkin. 

Eilen oltiin tosiaan tuossa pururadalla, mutta nämä kuvat on vähän eri reitiltä missä yleensä käydään. Mies löysi jokin aika sitten pienen puron ja käytiin sitä ihmettelemässä. Matkalla löytyi myös aika valtava muurahaispesä, isoja kääpiä ja muuta ihmeteltävää. Vielä kun puiden lehdet alkaa kellastua, niin kunnon ruska-aikaan pienet metsäretket on ihan parhaimpia. Ja samalla aina huomaa, että eihän se syksykään mikään ihan niin paha olekaan! :)Täytyisi muistaa ottaa useamminkin taas kamera mukaan, ainakin sitten taas kunnon ruskan aikana. Tällaiset aurinkoiset syyspäivätkin on aika ihania, kirpsakassa syysilmassakin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti