19. heinäkuuta 2015

Nalle-mokkikset

Moikka moi!

Mun piti jatkaa tänään meidän reissupostauksia Tukholman osalta, mutta meillä on mennyt päivä tänään pientä potilasta hoitaessa, joten omatkaan aivot ei nyt oikein ole ihan kirkkaimmillaan, joten jatketaan niistä tässä piakkoin kuitenkin! :)


Liljalla alkoi eilen ripuli, mutta siitä huolimatta oli muuten suht hyvävointinen vielä. Liljalla on ollut käytössä laktoosittomat tuotteet, sillä maidosta hänellä on vauva-ajasta asti (tai no siitä noin 10kk tienoilta, kun maitotuotteita saa antaa) mennyt aina maha sekaisin, joten eilen pistettiin vielä sen piikkiin, sillä nyt ollaan alettu vähän totuttelemaan taas laktoosittomiin maitotuotteisiin! Itseasiassa nyt jo jonkin aikaa onkin mennyt jo hyvin normaalin voin, juuston ja pienet määrät tavallista maitoa esim. ruoan seassa, mutta vielä esim. jäätelö on ollut vähän sellainen, josta on saattanut maha mennä sekaisin ja isommat määrät maitoa esim. ruoan seassa ollaan tehty vielä laktoosittomina koko perheelle. Itselläni on myös ollut pienempänä laktoosi-intoleranssi, joten nää jutut on meille aika tuttua hommaa ja täysin maidottomana ei kuitenkaan ole tarvinnut olla ja nyt tosiaan alkaa jo Liljankin maha kestämään ainakin pieniä määriä tavallistakin maitoa!

Tänään kuitenkin Lilja myös oksensi tosiaan aamulla ja vielä illemmalla uudelleen, joten varmaan tuosta maitojutusta ei nyt kuitenkaan ollut kyse. Lilja onkin makoillut tänään lähes koko päivän sylissä, välillä nukkunut päikkäreitä ja ollut tosi nuutunut! Toivottavasti huomenna jo helpottaa kuitenkin ja toivottavasti me muut ei saada samaa tautia! Oksennustauti on kyllä inhottavin mitä tiedän ja todella kurja kyllä noin pienellekin! :/


Tiistaille meillä oli suunnitteilla lähteä miehen kanssa asuntomessuille, joten tosiaan toivotaan, että huomenna olisi jo parempi päivä ja me muutkin pysytään terveinä! Loppuviikko ja ensiviikollakin meillä onkin sitten jo muita menoja, joten messuilut jääkin sitten varmaan elokuun puolelle, jos nyt ei päästäkään lähtemään!

Mutta sitten vielä pikaisesti näihin postauksen kuviin, tällaisten pikakuulumisten myötä, eli ajattelin laittaa tännekin vielä tällaisen hauskan ja helpon vinkin super suloisista mokkapaloista, jotka varmaan on etenkin pienten lasten mieleen! :)


Perjantaina nimittäin tyttöjen kanssa taas vähän leivottiin ja tällä kertaa yhtä lasten lempparia eli mokkapaloja. Mokkapaloista oon itse tehnyt monta kertaa aina vähän erilaisia koristeluita ja esim. piparkakkumuoteilla saa vähän erilaisia kuvioita ja vaihtelua perus mokkiksiin! Lasten kanssa ollaan tehty esim. muumi-mokkapaloja ja sydämen muotoiset mokkapalat on myös kivoja esim. synttärijuhlissakin. Tälla kertaa tein ihan pyöreällä muotilla ympyröitä ja pensas mustikoilla ja banaanilla koristelemalla sai kivoja nalle-karhuja! :)Emilia varsinkin oli näistä aika innoissaan ja hyvin maistui taas mokkikset pahimpaan sokerinhimoon, hah! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti