18. joulukuuta 2014

Sooda-maissitärkkelystaikinasta kuusenkoristeet (sis. ohjeen)

Me tehtiin Emilian kanssa jo jokunen aika sitten joulukoristeita tuosta Sooda-maissitärkkelystaikinasta!
Ajattelin laittaa teillekin tänne ohjeen, sillä ainakin minusta nämä ovat kauniita ja yksinkertaisia koristeita!


Tästä taikinasta saa tosiaan ihan valkoisia koristeita, toisin kuin tavallisesta taikataikinasta tulee hieman kellertävää! Tällä ohjeella tulee aika pieni määrä, joten jos tekee vähän isompia koristeita niin kannattaa tehdä kerralla vähän isompi määrä!Ensimmäisestä satsista tuli meille koristeita jo meidän pienempään kuuseen ja muutama koriste jo joulukuuseenkin odottamaan, mutta toinen satsi tehtiin vielä lisää koristeita kuuseen ja muutamat myös kerhotädeille kiitokseksi!Osaan koristeista painoimme myös kastehelmi kulholla koristejälkiä ennen paistamista ja niistä tuli kyllä myös aika kivan näköisiä!


Sooda-maissitärkkelystaikina:

Sekoita ruokasooda ja maissitärkkelys pienessä kattilassa ja lisää vesi. Kuumenna juokseva seos lieden keskilämmöllä koko ajan sekoittaen. Pian seoksesta muotoutuu kiinteä taikina, jolloin se on valmis. Peitä taikina kostealla liinalla ja anna jäähtyä.

Vaivaa jäähtynyt taikina tasaiseksi ja käytä apuna ripaus maissitärkkelystä, jos taikina on tarttuvaa. Leikkaa piparkakkumuoteilla haluamiasi koristeita ja paina pillillä reikä narua varten jo ennen paistamista.

Paista uunissa 100 asteessa noin 30min-1h ja kääntele koristeita pari kertaa paistamisen aikana, jotta kosteus pääsee haihtumaan tasaisesti.

Pujota valmiisiin koristeisiin narut ja ripusta vaikka kuuseen! :)


3 kommenttia:

  1. Ainekset on valmiina kaapissa odottamassa, meidänkin on tarkoitus tehdä näitä huomenna! :)

    VastaaPoista
  2. Onpas kiva idea! Nyt ei enää ennätä tehdä joulukoristeita, mutta täytyy napata ohje talteen ensi joulua varten.

    VastaaPoista
  3. Hyvä, kiitos! Paljon parempi idea kuin meidän talon perinteiset piparkakkukoristeet, jotka salaperäisesti tuppaavat häviämään - usein jo ennen joulua.

    VastaaPoista