30. marraskuuta 2014

Torttuleipurit ja joulukotia

Tänään oli aamupäivällä aivan ihana auringonpaiste, mitä ei ollakaan nähty taas vähään aikaan! Napsinkin eilen ja tänään muutamia kuvia meidän olohuoneesta, mitä täällä blogissa vähän harvemmin onkaan ollut, kun aina tulee napsittua kuvia jostain tietyistä yksityiskohdista! Nyt siis vähän edes laajemmin näette miltä täällä meillä näyttää (siivouksen jälkeen! :D ) ja kun kotikin alkaa hiljalleen hiipiä tosiaan vähän jouluisempaan asuun! :)


Ostin meille jokin aika sitten myös jo ensimmäisen hyasintin, jotka on olleet varmaan niin kauan kuin muistan mun lempi joulukukkia! Etenkin valkoinen on kaunis ja näitä sitten vaihdetaankin tuohon purkkiin aina uusi jouluun asti, mitä ne nyt ehtivät tässä kukkimaan! Tykkään kukista todella paljon ja esim tuolla yhdellä hyasintillakin saa jo kivasti jouluista tuntua!

Tuolla taustalla muuten näkyykin paremmin vielä tuo meidän huonekuusi, joka onkin mielestäni aika kivan kokoinen tuohon lattialle. Noita tavallisia paperipusseja kun olen hyödyntänyt meillä aika paljonkin, niin myöskin huonekuusi pääsi valkoiseen paperipussiin johon laitoin juuttinarusta pienen rusetin ympärille! :)Torttuja ollaan tyttöjen kanssa leivottu jo pariin kertaan ja tässä vielä muutamat kuvat viime viikonlopun leipomisista! Perinteisten torttujen sijaan tehtiin piparkakkumuoteilla tähtiä ja kahden tähden väliin laitettiin luumuhillot! Aika kivoja pieniä herkkupaloja, eikä näissä tarvinnut niin tarkkaan vahtia mikä sakara tortuissa käännetään keskelle! Meillä ainakin tuo muoteilla painaminen on "se juttu", niin näitä oli ainakin meillä huomattavasti helpompi lasten tehdä, varsinkin kun meidän pienempikin leipuri ehti vähän aikaa olla leipuriapulaisena myös! :)

Lisäksi tehtiin muumimuoteilla vielä muutama hilloton torttu ja niistäkin tuli aika hauskoja! Tuo luumuhillo on vähän vaihtelevasti maistunut tytöille, joten noinkin yksinkertaisesti saa lapsille hyviä torttuja! :)Torttuja saadaankin tehdä ainakin vielä ensi viikolla lisää, kun luvattiin niitä leipoa Emilian kanssa meidän jumpan pikkujouluihin! Ne onkin sitten ensimmäiset tälle vuodelle ja tonttujumppailujen lisäksi päätettiin vähän herkutella kaikenlaisilla jouluherkuilla, joita jokainen tuo sitten tullessaan! Meillä on ollut kyllä niin mahtava jumpparyhmä reippaita lapsia ja aikuisten todella hyvää yhteishenkeä, että kivaa onkin pitää pienet pikkujoulut ennen joulutaukoa!
Eilen käytiin myös Joulumarkkinoilla, jossa nähtiin myös joulupukki ja Emilia kertoikin oikein reippaasti pukille joululahjatoiveensa! Ihme kyllä, ei tuolla ainakaan vielä jännittänyt joulupukin näkemistä, mutta Lilja istui kyllä rattaissaan vähän hämmästyneenä katsellen joulupukkia! :)

Tänään olenkin sitten illalla väsännyt joulukalenteria, kun tytöt menivät mummilaan muutamaksi tunniksi leikkimään! Aika hyvään vauhtiin pääsinkin ja muutama paketti jäi enää loppuillaksi paketoitavaksi! Mutta eiköhän tonttu käy jo yön aikana jättämässä jonkun pienen paketinkin!:)

2 kommenttia:

  1. Ihanan harmonisen näköistä teillä! Ja noi leivonnaiset, namskis!

    VastaaPoista
  2. Kivoja kuvia ja ihana tuo valkoinen hyasintti! =)

    VastaaPoista