25. elokuuta 2014

Yyteri

Palataanpas muutamien(!!:D ) kuvien myötä vielä meidän viimeisimpään kesän reissuun, joka tosin tuntuu jo niin kaukaiselta näidän sateiden ja nopean syksyn tulon jälkeen! Porissa ollessamme yksi ehdoton paikka oli kuitenkin Yyteri, jossa itse en ole koskaan aikaisemmin käynytkään! Aika henkeä salpaava näky oli isot hiekka dyynit ja niiden takana usean kilometrin pituinen rantaviiva, joka ei näyttänyt loppuvan ollenkaan! Välillä tuntui jopa aivan, kuin ei Suomessa olisikaan, lämpömittarikin kun huiteli hellelukemissa!

Kesää, hellettä, rantaa, hiekkaa ja vettä rakastavana, meri on kuitenkin tuntunut aina jotenkin hieman mystiseltä ja vähän ehkä pelottavaltakin etenkin isoine aaltoineen, mutta jotenkin tuolla vain olo tuntui rauhalliselta!
Tytöt tietenkin suuntasivat ensimmäisenä uimaan ja loppuilta sitten juostiinkin matalassa rantavedessä edestakaisin! Emilia löysi rannalta aarteita ja keräsi simpukoita innoissaan hiekkaleluastiaan! "Ihan niin kuin Niiskuneidin oikeita näkinkenkiä" kuulemma! :)

Ranta oli piiitkään matala ja tytöt uskalsi hyvin päästää rannassa vähän juoksemaankin, kun vettä oli hädin tuskin nilkkoihin asti, vaikka oltiin jo kaukana rantaviivasta! Yllättävän lämmintä tuo merivesi mielestäni myös oli, eikä oikeastaan tuntunut paljon kylmemmältä kuin järvivesikään tuohon kuumimpaan aikaan! Etelässäkin merivesi kun joskus tuntuu hieman kylmältä, olin varma, ettei nyt Suomessakaan merivesi voisi niin lämmintä edes olla että uimaan uskallettaisiin! Hih, järviin tottuneena, en siis ole tainnut aiemmin edes Suomessa meressä uidakaan, ainakaan ihan hetkeen! :D

 

ilta-auringon jo laskiessa saatiin vasta tytöt houkuteltua pois rannalta ja lähiessäkin neidit keksivät vielä jos jonkinlaista kilpajuoksua lämpimällä hiekalla! :)

Ja mikä parasta! Iso hiekkamäki, jota laskettiin välillä siis pyllymäkeä alas! Pulkka olisi vain kuulemma pitänyt olla vain mukana! Joo-o, ehkä otetaan se sitten ensi kerralla(!!) mukaan! :DIhan pikkuisen vain tulee kyllä jo ikävä näitä kuvia katsellessa kesää ja helteitä! Mä oon kyllä niin kesäihminen, että voisin ottaa vaikka heti takaisin ne 30 asteen helteetkin!Ja ehkä ihan pikkuisen rakastuin Poriin ja yyteriin! Ensi kesänä tuonne on kyllä vielä palattava uudelleen, täällainen pieni paratiisi kun meiltä löytyy ihan kotosuomestakin! :)

4 kommenttia:

 1. Ihana Yyteri-postaus! Ja Pori on <3 ! Kyllä todellakin tuntuu, että niistä hellekeleistä olis jo pitkäkin aika, kun vettä vihmoo jo ties monettako päivää putkeen ja on ihan sairaan kylmä ja syksyinen keli kaikin puolin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pori oli ihana kaupunki, tykästyin siihen kyllä kovasti! <3 Ja niinpä, tuntuu kyllä, että kesästä on jo pitkä aika, kun aika yhtäkkiä vaihtui nuo helteet vesisateiksi! :/

   Poista
 2. Me oltiin tänään Yyterissä!! :)
  Ei ihan rannalla sentään, mutta kylpylässä uimassa. Ja ihan saatiin oman perheen kesken olla! Yksi mies kävi kuntoaltaassa uimassa pari kierrosta, mutta muita ei kylpylässä ollut! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, juu varmaan on aikalailla vähemmän porukkaa kuin kesällä! :) Tuolla kylpylässä me ei käytykään, muutakuin rannalla oltiin, mutta varmasti sielläkin kiva polskia syksyn ja talven aikaan! :)

   Poista