31. heinäkuuta 2014

Vanhan talon aarteita

Samalla reissulla, josta edellinenkin postaus oli, paistelimme meidän metsäretken jälkeen makkarat vielä ennen kotiin lähtöä mieheni suvun Vanhassa talossa.
Talo on miehini mummonkin muisteleman mukaan rakennettu jo 1700-luvun loppupuolella ja 1800-luvulla siirretty nykyiselle paikalleen!
Talosta löytyy kyllä jos jonkunlaisia vanhoja aarteita, joita itsekin joka kerta lumoudun tutkimaan! Itseäni kiinnostaa paljon tällaiset vanhat talot ja juuri ne esineet, joita on käytetty normaaliin elämiseen ja vaikka ruoanlaittoon satoja vuosia sitten!

Tytötkin löysivät miehenikin vanhat nallet kehdossa nukkumasta ja makkaroiden jälkeen tutkiskelin vielä lukuisia huoneita ja tavaroita!
Talossa on keskiosassa ollut myös joskus aikoinaan hevoselle talli, josta myöhemmin on tehty umpinainen iso sisäänkäynti ja toisella puolella on iso tupa ja toisella puolella makuuhuoneet! Ison muurin yläpuolella on myös ollut jonkun nukkumapaikka ja muurin takaa meneekin portaat sen yläpuolelle niin kuin ensimmäisessä kuvassa näkyy! Voin vain kuvitella, kun joku on nukkunut siellä lämpimän muurin yläpuolella, pienessä tilassa, kenties ilman meidän nykyaikaisen hienoja ja pehmeitä patjoja! :)Illalla ajeltiin kotiin maaseudun rauhasta, jossa lehmätkin laidunsi pienen hiekkatien vieressä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti