27. heinäkuuta 2014

Petäjäveden kirkko


Ohikulkumatkalla pydähdyimme Petäjäveden kirkolle, joka on ehkä kauneimpia kirkkoja täällä Keski-Suomessa ainakin omasta mielestäni!
Miehen kanssa ollaan vuosia sitten käyty tuolla aiemminkin ja usein tuosta ajellaankin ohi mieheni isän luo! Paikka ja kirkko on kyllä niin kaunis, etten yhtään ihmettele, jos hääparitkin joutuvat kirkon varaamaan jo lähes toista vuotta aiemmin varsinkin kesähäitä suunnitellessaan! :)Tällä kertaa Lilja nukkui autossa juuri päiväuniaan, joten kävimme kirkolla vain Emilian kanssa! Vieressä oli myös lampaita aitauksessa, joita Emilia tietysti halusi mennä myös katsomaan! Vähän lähtivät vain meitä karkuun :)Taas jaksoi jatkaa matkaa pienen pysähdyksen jälkeen, (vauva tietysti mukana) ja jos tuolla suunnalla muutkin liikkuu, niin ehdottomasti kannattaa pysähtyä tuolla! :)

4 kommenttia:

 1. Kauniit kuvat. On totta, että Petäjäveden kirkko on kauneimpia kirkkoja suomessa. Itse ajelen silloin tällöin työasioissa tuosta ohi ja ihailen aina kirkkoa. Tietenkin pitää todeta, että monella muullakin paikakunnalla kirkot ovat kauniita kuten esim. Raumalla jossa olen syntynyt. Oletko käynyt Wanhan Rauman alueella. Jos et ole niin kannattaisi käydä. Kauppakatu ja Kuninkaankatu keskustassa on aivan mahtavan upeaa. Nyt näin vanhempana ja muualla asuvana sitä arvostaa. Olen tänä kesänä muutenkin ihaillut eri paikkakunnilla kauniita rakennuksia.

  T: Esa Schultz

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petäjäveden kirkko on tosi kaunis ja viestisi tulikin juuri sopivaan aikaan, sillä juuri käytiin ensimmäistä kertaa Raumalla ja juuri Vanhan Rauman alueella! Todella ihania ja tunnelmallisia pikkukatuja ja kortteleita! :)

   Poista
 2. Kirkko on kyllä kaunis ja itselleni kovin läheinen, paras ystäväni asui kirkon vieressä joten olen lapsuuteni aikana kolunnut varmaan jokaisen nurkan kirkosta, tuolloin kun kirkkoon pääsi ihan vapaasti liikkumaan. Nyt ei ole tullut hetkeen kirkossa käytyä sisällä, voisikin joku kerta taas piipahtaa sisätiloissakin, pääsyliput olivat vaan aika arvokkaat kun en usko kaipaavani opastusta, opastuksetkin kun on kuultu jo kouluaikoina niin monta kertaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei nyt tosiaan tuolla sisällä nyt käytykään kun pysähdyttiin vain tuossa ja Emilian kanssa käytiin kahdestaan katselemassa ja kiertelemässä! :) Mutta upea kirkko kyllä noin ulkoapäinkin! :)

   Poista