30. maaliskuuta 2014

Liljan 1v. synttärit

Liljan 1-vuotis synttäreitä juhlittiin jo reilu kuukaisi sitten ystävänpäivänä! Muuton alla pienet juhlat haluttiin pitää vielä vanhassa asunnossa, sillä tiesimme että muutossa itsessään on jo paljon hommaa ja halusimme syntymäpäivät viettää vielä rauhassa ennen muuttotohinoita ja ettei päivänsankaria tarvitsisi juhlia muuttolaatikoiden keskellä!


Tarjoilut oli tällä kertaa aika yksinkertaiset, kun en oikein edellispäivänäkään ollut vielä aivan varma mitä synttäreille leivottaisiin! Äitini leipoi synttärikakun ja siihen teimme Emilian kanssa sokerimassasta päällysen ja koristeet. Emilia halusi prinsessakakun, joten teimme kakkuun vaaleanpunaisesta sokerimassasta kruunun! Emilia olisi halunnut myös lumiukon, mutta se jätettiin tuosta kakusta kuitenkin pois! 

Toinen makea kakku oli keksikakku mokka-suklaa täytteellä, jonka tein kinuskikissan ohjeella! Kuvat on vähän tummia eikä ehkä ulkonäöltään tullut kaikkein kaunein, mutta todella hyvää ja mielestäni tuo mokkatäyte sopii todella hyvin tuon suklaisen keksipohjan täytteeksi!


Itse synttäreiltä ei nyt kovin montaa kuvaa tässä ole, mutta seuraavana päivänä otettiin muutamia kuvia tytöistä muistoksi, vaikka tarkoitus olisi 1-vuotis kuvauksessakin ihan käydä ja samalla ottaa myös sisaruskuva tytöistäkin!Liljan juhlavaatteet on Pomp de Luxin bodya lukuunottamatta Lindexiltä ja Emilialla oli pompin sukkikset ja neuletakki sekä Benettonin mekko!Jonkin verran kirjoittelinkin täällä jo Liljan syömisistä, eikä vieläkään kukaan saa lähestyä häntä lusikan kanssa! Nyt Lilja syökin jo kaikki ruoat itse, vaikka välillä on puurot vielä pitkin pöytiäkin ja päivän ruokalista löytyy usein myös lattialta! Meidän neiti itsepäisyys on kyllä muutenkin todella päättäväinen ja ilmoittaa kyllä kovaan ääneen jos ei jostain pidä! Kauempaakin kyllä kuulee, jos esim. lelu nappastaan kädestä ja neiti kirkaisee kuin palosireeni! Vaikka tahtoa ja omapäisyyttäkin löytyy niin Lilja on myös todella iloinen ja nauravainen! Usein on leveä hymy huulilla ja onkin meidän perheen sellainen velmuilija! :) Päivän aikana keksii kaikenlaista hauskaa ja taitaa jo tietääkin mitä temppuja tehden äitin ja isin saa nauramaan! :)


Kävelemään Lilja tosiaan oppi jo noin 10kk iässä ja nykyään neiti lähes juoksee jo siskon kanssa kilpaa! Muutenkin on ketterä ja lempipuuhaa onkin kaikenlaiset temppuilut ja neiti taitaa melkein jo kuperkeikankin! Joka paikkaan myös kiipeillään ja isosiskolta tietenkin mallia ottaen hyppii sohvalla ja melkein alaskin! :) Musiikkia kuullessaan alkaa usein heti tanssimaan ja aika hauskoja pyllynketkutuksia neiti osaakin! :D

Puhetta (lähinnä siis sellaisia päivittäisiä asioita) ymmärtää jo aika paljonkin, eri asia tietenkin viitsiikö kaikkia äitin ja isin sanomisia sitten totella! Varsinkin jos jokin asia kielletään, niin sehän se vasta hauskaa onkin! Ihan pakko kokeilla sen 50 kertaa, jos vaikka saisikin nykkiä kukista lehdet, levittää mullat latialle, tonkia roskista, syödä kaikki roskat lattialta tai pestä vessänpönttöä tiskiharjalla! 

Neidin ensimmäisistä sanoistakaan ei ehkä ole vaikea päätellä, mitä hänelle on toistettu eniten.. E-ei ja o-ou tulee kyllä niin selkeästi ja neiti jo usein huutaakin e-ei juostessaan kukkapurkille tai o-ou tiputtaessaan jotain tahallaan lattialle! :) Myös tissa=kissa, äittä ja lilla=lilja on oppinut ihan äskettäin sanomaan.


Sellainen ihana pieni 1-vuotias neitimme! <3

7 kommenttia:

 1. Suuret onnittelut pienelle 1-vuotiaalle <3

  VastaaPoista
 2. Suloinen prinsessa teidän 1-vuotias! :)

  VastaaPoista
 3. Suloisia tyttöjä! Onnittelut 1-vuotiaalle!

  VastaaPoista
 4. Onnea täältäkin yksivuotiaalle! Ihania juhlakuvia :)

  VastaaPoista
 5. Onnea 1-.vuotiaalle! Ihanat synttäriasut =)

  VastaaPoista
 6. Kaunis synttärisankari, onnittelut! Ihana on myös tuo Benettonin mekko!

  VastaaPoista