28. tammikuuta 2014

Pakkasten paukkuessa

Hyrrr, mitä pakkaskelejä on ollut, mutta ihanan aurinkoista ja ulkona niin kaunista. Ja talvista! :) Välistä on ollut onneksi jo vähän lauhempaa, vaikka kyllä tuo yli 10 asteen pakkanenkin tuntuu vähän kylmältä!

Mutta tätähän sitä pitkään odotettiin, lumettoman joulun ja pitkän pimeän syksyn jälkeen, joka tuntui kestävän pienen ikuisuuden! Noh, ehkä pakkasta saisi olla hieman vähemmän ainakin mun makuun, mutta ei voi valittaa ainakaan tuosta ihanasta auringon paisteesta! Pakkasta ollaan uhmattu lähes päivittäin ja viime viikolla näitä kuvia ottaessani taisi ollakin ne kaikista kovimmat pakkaset! Mutta eihän se ulkoilu todellisuudessa ole kuin pukeutumiskysymys, itselleni kun olisi vielä muistanut vetää toppahousutkin jalkaan, niin olisi tarennut vielä paremmin! Mutta ainakin tytöt on pysyneet lämpiminä sormia ja varpaita myöten!

Emilialla onkin ollut tänä talvena käytössä sekä haalari että tämä kaksiosainen setti, joka on ilman toppahousuja (lämpöisemmillä ilmoilla tosin!) toiminut myös hyvin ns. kauppatakkina! Takkina Emilialla on Mini A Turen Wisti violet ice värissä ja Racoonin lilat henkselitoppahousut! Takki on kauniin mallinen, enkä väriin ole ehtinyt kyllästyä vieläkään! Emilian hatut on Pomp de Luxin tämän syksyn/talven Lima hattu ja kylmemmille keleille tuo Granada Helmet ja tuo Rose väri sopiikin Emilian tämän talven toppavaatteisiin aika täydellisesti :)Uskaltauduttiin myös rantaan jäälle vähän tallustelemaan, kun mittari ehti huidella melkein -20 jo muutaman viikon! Itse olen aika arka menemään jäälle, ennen kuin se ihan varmasti on kunnolla jäätynyt ja moni muukin on jo ehtinyt testaamaan jään kestävyyden! :) En tiedä kyllä mitään kauheampaa talvella, kuin jään narahtaminen jalkojen alla tai halkeamat edes jään pinnassa! Siinä vaiheessa mulle tulee ainakin melkein pakokauhun tunne, että on päästävä äkkiä rantaa kohden!
En muista olenko teille kertonut, kun pienenä olen kerran pudonnut jäihin rannassa luistellessamme ja siitä onkin varmaan jäänyt sellainen pieni pelko jäällä liikkumiseen! Vaikkei sen pahemmin silloin onneksi sattunutkaan, vaan mulpsahdin rantakaislikon lähellä alle vyötäröön asti veteen, mutta muistan kyllä noin kymmen vuotiaastakin sen kun tutisin housut märkinä pulkan kyydissä sen muutaman sadan metrin matkan kotiin kun isäni jouksi pulkkaa vetäen!
Jo joulua ennen katselimme ikkunasta, kun jotkut olivat tuossa jäällä useampaan kertaan sellaisen liitovarjon (tai mikä se nyt onkaan?) kanssa! Ei varmaan kovin paksu jää silloin vielä ollut sen lauhan jakson jälkeen ja itse katselinkin ihan kauhistuneena, pysyvätkö jään päällä vai koska tarvitsee soittaa jotain palokuntaa paikalle! Mua oikeastaan hirvitti vähän tuossa laiturin vierässä nytkin, että kestääkö jää noin lähellä avantoa! 
Otettiin jäälle myös sukset mukaan, jotka Emilia sai joulupukilta ja vähän päästiin kokeilemaan miltä sukset tuntuvat jalassa! Mummi on ollut aika kova hiihtämään ja on saanut myös Emilian innostumaan siitä aika lailla! 

Kouluajoilta hiihto ei ollut itselleni ehkä se ihan mieluisin talvilaji, mutta viime talvena innostuin itsekin jo vähän taas ajatuksesta! Kivenheiton päästä pääsisi ainakin jäälle hiihtämään ja kevät-talven pikkupakkasilla se voisi olla mukavaa puuhaa sitten tyttöjenkin kanssa! Ja tehokasta urheilua, jos itse saisi lähdettyä vähän hiihtelemään! Vieläköhän löytyisi vanhat sukset jostain varastosta? :)

Mukavaa viikkoa!

4 kommenttia:

 1. Tosi kaunis tuo Emilian takki ja koko asukin :) Miten muuten olet saanut sormet ja varpaat pysymään lämpiminä eli millaiset hanskat ja kengät teillä on käytössä ja mitä niiden alla? Meillä kun tuntuu koko ajan olevan jäässä vaikka muuten on lämmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karro, mä tykkään tuosta asusta kans tosi paljon! :) Emilialla on Travallen toppahanskat, mitkä olleet mielestäni tosi hyvät ja lämpöiset. Rukkasten alla ei olla pidetty mitään muuta ja hyvin on sormet pysyneet lämpöisinä. Perus ulkoiluun Emilialla on ihan Lotta&Lassie karvavuorelliset kengät ja siellä alla on ollut paksut villasukat. Haalarin/takin ja housujen alla on myös kylmemmillä ilmoilla tavallisten vaatteiden lisäksi villahousut ja villatakki tai Pompin Fleecetakki ja Emilia myös touhuaa paljon ulkona ollessa, joten lämpöisenä on pysynyt. Ihan kovimmilla pakkasilla tosin ei ihan hirveän pitkiä aikoja ulkona ollakaan! Minä taidan meistä paleltua aina ensimmäisenä! :)

   Poista
 2. Ihan mahtava tuo eka kuva! :D

  Mä olen sellainen arkajalka, että mä en oikein jäälle uskalla. Merenrantakaupungissa olen kasvanut ja mökkikin on meren rannalla, mutta olisinkohan pari kertaa käynyt jäällä kävelemässä. :)
  Ja autolla en kyllä menisi ikinä! Hui!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, jäätyykö meri edes koskaan!? Meidän tuo järvi tuossa on sellainen tosi pieni, jonka vastarannankin näkee tuosta ikkunasta, joten siihen olen vähän paremmin uskaltautunut.. Tosin nyt vasta kun näkee että siinä päivittäin ihmiset hiihtävät yms. enkä jäälle uskaltaisi koskaan yksin mennä tai jos muita ihmisiä ei ole silloin jäällä! Ehkä vähän arkajalka minäkin, enkä myöskään autolla sinne uskaltaisi kyllä mennä! :)

   Poista