21. tammikuuta 2014

Liljan ensiaskeleet

Lilja otti ensiaskeleensa itseasiassa jo reilu viikko ennen joulua ja kovasti uutta taitoa onkin siitä lähtien harjoiteltu! Vauhtia ei puutu tälläkään neidillä ja muutama muksahdus on harjoitellessa tullut, mutta eipä ole menoa paljon haitannut! Lilja olikin juuri pari päivää yli10. kuukauden, kun ihan kunnolliset ensimmäiset askeleensa otti!Joululahjaksi Lilja sai nuo puiset nukenvaunut, joita onkin työnnellyt vähän apuna ja tukea käyttäen. Ihan "kävelytelineen" virkaa nuo ei vie, kun ovat kuitenkin hieman heppoiset, että kippaavat jos niihin ihan nojailee, mutta Lilja jo aika taitavasti noita työntelee, kun pysyy jo sen verran hyvin pystyssä muutenkin! Vaunuista onkin iloa sitten myöhemminkin nukkeleikeissä ja Emilia työnteleekin myös baby born vauvaansa näissä päivittäin! Ilman tukea Lilja kävelee välillä jo aika pitkiäkin matkoja jos vain malttaa rauhassa ottaa askelia! Usein vaan tahtoo olla vähän vauhti päällä ja juoksuaskeleet ei tahdo oikein vielä onnistua kuitenkaan! Ja jos oikein lujaa on päästävä, niin parempi vaihtaa vielä konttaukseen tai ottaa kädet ojossa muutama etukeno askel ja toivoa että äiti ottaa kiinni!
Vauhdikasta viikkoa! :)

8 kommenttia:

 1. On kyllä varhain lähtenyt liikenteeseen, ja ihania kuvia. Meidän Lilja on nyt tasan 8kk ja nyt nousee seisomaan tukea vasten. Kontannut ja istunut tuetta seitsemän kuukauden iästä, saas nähdä milloin oppii kävelemään, varmaankin ennen vuoden ikää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika varhain on tosiaan oppinu nuo liikkumisjutut, reilu 6kk jo konttasi ja istui ja melkein perään alkoi nousta jo tukea vasten.. Vähän liiankin nopeeta nuo "vauvat" kasvaa! Teilläkin varmaan opitaan kävelee jo ennen 1 vuotta! :)

   Poista
 2. Noin iso tyttö teidänkin vauva jo on :)! Ihana kun pääsee blogista seuraamaan kasvua, tuntuu tosin että aika juoksee vauhdilla. Kohta teidän tytöistä jo varmaan on toisilleen leikkikaverit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se jo alkaa olee iso tyttö, 1v. synttärit jo alle kuukauden päästä! :) kyllähän ne jo jotain touhuaa yhdessä tai vähintään kinastelee jostain lelusta :) aika kyllä rientää niin hurjaa vauhtia!

   Poista
 3. Voi ihana! <3 Niin ne vauvat kasvaa!

  VastaaPoista
 4. No niinpä! Ei oo kohta meillä enää vauvoja!

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia<3 meillä myös kohta 1v tyttönen. Kävelemään oppi varhain, 9kk ja viikon ikäisenä, vauhtia onkin sen jälkeen riittänyt. Samanlainen sirpukkakin on kuin Lilja, käytiin juuri neuvolassa, oli 7,2kg ja 70cm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillähän oppi tyttö sitten vielä vähän aikaisemmin kävelemään ja uskon kyllä että vauhtia on riittänyt, niin kuin täälläkin :) Lilja oli kans viime neuvolassa tuon 70cm ja juuri ja juuri meni myös 7 kiloa rikki! Pikku-neitejä siis molemmat! Välillä tuntuukin niin hullulta, miten noin pieni menee viipottaa jo melkein täyttä päätä! <3

   Poista