5. joulukuuta 2013

Neulottu kynttilänkoriste

Liljalle neulomastani hatusta jäi lankakerää vähän jäljelle, joten ajattelin kokeilla vielä tällaista kynttilänkoristetta lopusta langasta!


 Kynttilöiden suurkuluttuja kun olen, niin jotain täytyi noille isommille kynttilöillekin keksiä "koristeeksi", vaikka nyt niitä ei ehkä kannata alkaa polttamaan! Ainakaan tuon neulotun koristeen kanssa! :)Aikaisemmin en tuota palmikkoakaan ole osannut tehdä, mutta syksyllä monissa hatuissa ja muissa neuleissa tuo palmikko vaan ihastutti niin kovasti, että oli pyydettävä vähän äidiltäni neulonta ohjeita!

Ja eihän se vaikeaa edes ollutkaan ja tässä teillekin vielä ohjetta!


Tämän kynttilän koristeen tein 44 silmukalla. Jokaiselle puikolle siis 11 silmukkaa ja kaksi ensimmäistä kierroksen resoria, eli koko ajan oikein, nurin. 

Sitten vaan lähdin neulomaan niin, että jokaiselle puikolle tuli ns. yksi "kuviokierros" eli ensin palmikko neljällä silmukalla, nurjaa kahdella silmukalla, oikein kolmella silmukalla ja taas nurin kahdella silmukalla. Tämän toistin siis jokaisella puikolla, joten esim. noita palmikkokohtia tuli yhteensä 4 kpl.

Palmikkokuvio syntyy siis niin, että neljästä silmukasta käännetään 2 ensimmäistä silmukkaa 2 seuraavan silmukan taakse (ns. vaihdetaan pareittain silmukoiden paikkaa puikolla) ja sitten neulotaan ne silmukat oikein! Näiden käännöskohtien väliin neulotaan neljä kierrosta siis vain oikeaa palmikkokuvion kohdalla!

Loppuun tein samanlaisen pienen resorin kahdella kierroksella ja virkkuukoulun avulla päättelin työn!


Ohjeita saa taas kysellä ja tarkentaa! :)

2 kommenttia:

  1. Onpa ihana! Multa on joulukalenterissa tulossa hyvin samanlainen postaus ens viikolla :).

    VastaaPoista