7. joulukuuta 2013

Itsenäisyyspäivän piparien leipojaiset!

Itsenäisyyspäivänä leivoimme Emilian kanssa tämän joulun ensimmäiset piparit! Mulla on tapana leipoa tässä ennen joulua niitä useampaankin kertaan, sillä aika nopeasti ne katoavat tuosta pöydältä parempiin suihin! 


Tämä ensimmäinen satsi tehtiin taas ihan kaupan taikinasta ja isompi erä tehdään sitten ihan kunnolla taas omatekoiseen taikinaan, joka kyllä on niin paljon parempaa! 

Emilian kanssa kun yhdessä leivottiin, tehtiin tällä kertaa piparit vain Muumi-muoteilla ja leipoessa puolet taikinastakin jo katosi jonnekin! Varmaan kuulostaa tutulta? :)


Itse kokeilin vielä pientä piparkakku-kranssia, johon ohjeen näin uusimmassa Deko-lehdessä. Yksinkertaisuudessaan vaan painoin kahdella erikokoisella tähti-muotilla tähtiä ja asettelin isommat alle vierekkäin ja päälle pieniä tähtiä. Tähtien reunat sivellään pullasudilla vedellä ja paistetaan normaaliin tapaan.
Pipareilla herkuteltiin sitten itsenäisyyspäivän kunniaksi ja illalla saunottiin ja katsottiin tietenkin itsenäisyyspäivän juhlia.
Tänään pakattiin aamulla kimpsut ja kampsut autoon ja ajeltiin pohjanmaalle omaan mummolaani loppu viikonlopuksi!

4 kommenttia:

 1. Meillä leivottiin kans eilen pipareita ja aika paljon niitä onkin jo ehditty syömään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, meidän piparit on myös hävinneet jo pöydältä! Tosin tehtiinkin vain se yksi taikina levy, joten se ei kauan kestänyt! Täytyy pian tehdä lisää :)

   Poista
 2. Kivoja piparinleivonta kuvia! Tuo tytön lettikampaus on todella ihana!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mä välillä teen näitä erilaisia ranskalaisia lettejä Emilialle ja itsellenikin, kun ne on niin helppoja ja nopeita! ja kivan näköisiä pikku kampauksiahan niistä saa etenkin pikkutytöille!

   Poista