15. marraskuuta 2013

Tyttöjen huoneen sisustusta

Kurkataanpa vähän Emilian tai tyttöjen huoneeseen, kun pitkään aikaan sieltä ei ole tainnut kuvia ollakaan ja jokin aika sitten sitäkin lupailin teille paremmin vilauttaa!

Huonehan on vielä oikeastaan lähinnä Emilian huoneena, sillä Lilja nukkuu vielä meidän huoneessa pinnasängyssä, mutta muuten tyttöjen lelut (olohuoneessa yhtä koria lukuunottamatta) on kaikki tuolla ja huoneeseen on mahdutettu vielä lipastoihin tyttöjen vaatteet ja hoitopöytäkin!

Kuvia on nyt taas aika liuta ja aika vaaleanpunavoittoiseksi tyttöjen huone on vielä sisustettu! Vaaleanpunaisen rinnalla on myös valkoista, beigeä ja ripaus violettia, eli aika hempeä värimaailma kaiken kaikkiaan. Oikeastaan värimaailma on lähtenyt ihan muutamista ihan ensimmäisistä Emilialle lahjaksikin saaduista vaaleanpunaisista tavaroista ja kesällä löysin Annival Interiorista noita kahta pilkullista kangasta, joista ompelin Emilian sänkyyn päiväpeiton, tyynyjä ja verhot!

Huoneessa vähän niin kuin toisena teemana on perhoset, joita roikkuu sängyn päällä nurkassa ja sängyssä yövaloina sekä muutamissa koriste-esineissä.

E kirjaimen olen Emilialle ostanut hänen synnyttyään ja Liljalle täytyisi oma kirjain joskus ostaa, sitten kun he nukkuvat joskus samassa huoneessa. Nalletaulun Emilia sai mummulta 2-vuotis syntymäpäivänään ja tuo Brumsin mekko on Emilian ensimmäisiä mekkoja, jonka mummu on myös tuonut Milanosta tuliaisina. Seinätarran nähdessäni ensimmäisen kerran jo Emilian raskausaikana, tiesin sen olevan meille juuri oikea. Ihmeitähän nuo kaksi kullanmurusta ovat ja toivon tyttöjen pitävän tuota joskus myös jonkinlaisena "ohjenuorana" omassa elämässäänkin! Tekstissäkin seikkailee muutama perhonen, joten ainakin tähän huoneeseen se sopii juuri täydellisesti!
Isäni on tehnyt puusta Emilialle tuon ihanan keinuhevosen jo Emilian ensimmäiseksi joululahjakseen, missä sekä nallet, että Emilia tykkää kiikkua :) Meillä on ollut veljeni kanssa pienenä samanlainen isän tekemä tummanpunainen keinuhevonen, joka tosin on jäänyt jonnekin serkuillemme, mutta jotenkin tälläkin on jo itselleni paljon tunnearvoa ja toivottavasti se säilyy joskus ehkä jopa Emilian tai Liljankin lapsille asti!

Isänihän teki myös kehdon, jossa Emilia ja Lilja nukkuivat ensimmäiset kuukautensa ja senkin toivoisin joskus vielä saavani meille vaikka pehmoleluille säilytyspaikaksi ja koristeeksi! Nyt se on säilytyksessä vanhemmillani, sillä tänne se ei enää mahtunut, mutta joskus ehkä isompaan asuntoon sen voisin takaisin vielä haluta, vaikkei siinä kukaan enää nukkuisikaan! :)

Olohuoneessa meillä tosiaan on pieni korillinen myös leluja, joilla tytöt saavat sielläkin leikkiä ja päivän aikana leluja kyllä roudataan tyttöjen huoneesta useaan kertaan vielä muuallekin! Lelut, palapelit ja kirjat olen yrittänyt mahduttaa lähinnä tuohon yhteen nurkkaukseen ja hyllykköön, jollon ne on sinne helppo leikkien päätyttyä siivotakin, eikä tavaramääräkään pääse liian suureksi! Muutamia leluja meillä odottaa sitten kaapissa, sopivaa ikäkautta ja esim esillä olevia leluja vaihtamallakin lapset ei pääse kyllästymään samoihin leluihin ja hetken kaapissakin olleet lelut tuntuvat taas uusilta hetken piilossa oltuaan! :) Yhdellä seinustallahan tuossa huoneessa on kaappirivi, joten muut kalusteet on täytynyt sijoittaa kolmelle muulle seinustalle. Oven vieressä, sänkyä vastapäätä on hoitopöytä ja lipasto, joissa on tyttöjen vaatteet ja muut "hoitotarvikkeet". 

Oikeastaan kaikki isommat kalusteet tyttöjen huoneessa on ostettu Ikeasta, mutta toisaalta ne ovat olleet myös käytännöllisiä lastenhuoneeseen. Tuota Ikeasta ostettua Hemnesin hoitopöytää täytyy kyllä todella kehuakin, sillä se on ollut hintaansa nähden todella hyvä! Tarpeeksi iso ja leveä hoitotaso, jossa on helppo vaihtaa vaipat ja mellä on vieläkin välillä jopa Emiliakin laitettu pöydälle istumaan tai seisomaan ja esim ihon rasvaukset tehty siinä, jolloin ei lattialla tarvitse kyykkiä! Kätevää, vaikka iso tyttö alkaa jo olemaankin! :) Samoin hoitopöydästä saa tuon hoitotason otettua pois sitten kun sitä ei Liljallakaan enää tarvitse, jolloin pöydästä saa tavallisen lipaston!
Tuo tapettihan tuonne huoneeseen valittiin jo tänne muuttaessamme, ennen siis kuin Emiliastakaan oli edes tietoakaan. Alunperin tästä huoneesta piti tulla meidän makuuhuone, mutta meidän sänky ei mahtunut huoneeseen järkevästi niin että ovi olisi mahtunut kunnolla avautumaan sisään päin. Mielestäni tuo sopii kuitenkin hyvin myös nyt tyttöjen huoneeseenkin!

Tässä vielä kokonaiskuvaa huoneesta tuolta kaappiseinältä päin ja ovi jää tuohon oikealle lipastojen viereen. Oven taakse jää vielä pienen pieni tila, joka ei nyt näissä kuvissa näykään, mutta sen tulette varmaan jossain vaiheessa näkemään pienten puuhastelujen yhteydessä! :)


Miltäs tyttöjen huone teidän silmään näyttää?

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, aika hempeähän tuo on tykkään kyllä itsekin siitä nyt kovasti, kun sain päiväpeitolla yhtenevillä verhoila vähän vedettyä värimaailmoja kasaan! :)

   Poista
 2. Tosi ihana huone ♥ Meillä on muutama samanlainen juttu ja perhosteemaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun makusi täältä blogin puolelta "tuntien, veikkaan kyllä, että teidän Sarankin huone näyttää varmaan kans ihanalta! Näytähän joskus sieltäkin vilaus, olisi kiva kurkistaa millaisia juttuja teillä on :)

   Poista
 3. Suloinen huone! Meiltä löytyy tytöltä tuo sama sänky. Ja oih, miten ihanaa tuo kangas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sängystä oon tykännyt tosi paljon ja etenkin se on kiva, että sen saa jatkettua myöhemmin niin ei tarvi heti taas ostaa uutta! Ja nuo kankaat oli mustakin tosi ihanat!

   Poista
 4. Tosi kaunista! Ja tuo tapetti on todellakin upea tyttöjen huoneessa ja kestää varmasti aikaa. Tykkään paljon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapetti sopii mustakin hyvin myös lastenhuoneeseen, vaikka meidän huone tuosta alunperin piti tullakin!

   Poista
 5. Tapetti on kyllä oikea katseenvangitsija, vaikkei ole mitenkää räikeä väreiltään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään tuosta edelleen tosi paljon, enkä ole ollenkaan kyllästynyt (toisin kuin meidän makuuhuoneen tapetin kanssa on alkanut vähän käymään, hih!) :) Se on jotenkin niin rauhallinen, mutta silti siinä on sitä jotain! :)

   Poista
 6. Ikean Expedit hyllyyn muuten juuri sopiva kori on Luhta kolo-kori, jota saa erivärisinä, jos haluaa muuallekkin kuin lastenhuoneeseen :)

  VastaaPoista