8. marraskuuta 2013

Sadepäivän metsäretki

Keskiviikkona lähdimme iltapäivästä pururadalle leikkipuiston sijaan ja oikeastaan olikin ihan kiva kävellä metsässä, raikkaassa ilmassa, pienestä vesisateestakin huolimatta. Oikeastaan se pieni tihkusadekaan ei haitannut niin  kovasti, kuin leikkikentällä seisoskellessa se olisi voinut vähän tympiäkin ja mielellään olisi varmasti tullut lähdettyä jo pian takaisin sisälle lämpimään.Emiliasta oli kiva kulkea sateenvarjon kanssa, vaikka välillä sade lakkasikin kokonaan! Melkein huomaamatta tuli ulkoiltua useamman tunnin ajan, kun välillä pysähdyttiin katselemaan maisemia, ihastelemaan melkein valkoista maata jäkälän peittämänä, keräämään käpyjä polun varrelta, kiipeilemään korkeille kiville ja pomppimaan lätäköissä!Tuo pururata nousee aika korkealle tästä meidän aivan läheltä ja ylhäältä on kyllä aivan upeat maisemat Päijänteellekin! Polun varrelta löytyy myös laavu, jossa voisi makkarat paistaa tai tulla vaikka pienelle piknikille, kun ei ole edes kovin kaukana meiltä.


Sateisena päivänä aurinko ei paljon näyttäytynyt ja pääsimme lähtemäänkin aika myöhään vasta liikkeelle, joten hämärässä kuvaamista on viimepäivinä päässyt harjoittelemaan vähän enemmän muutenkin. Löysin itseasiassa Jonnamaista blogista muutamia hyviä perusvinkkejä juuri hämäräkuvaukseen, joten käykäähän muutkin katsomassa, jos se tuntuu hankalalta. 

Mullahan ei ole salamaa eikä jalustaa ollenkaan käytössä ja edelleen olen kuvannut kameran alkuperäisellä objektiivilla, mutta valovoimaisempi objektiivi olisi haaveissa etenkin näin sateisina ja harmaina päivinä. Muutaman perusvinkin tuolta kuitenkin sain ja noilla vinkeilläkin jo sain vähän parempia kuvia otettuakin, vaikka nuo viimeisetkin kuvat on otettu aika myöhään jo auringon laskettua!

Itse kuvaan nykyään lähes aina Av asetuksella, mutta esimerkiksi tuota ISO-arvoa en aikaisemmin ole hoksannut edes vaihtaa, vaan se on ollut automaatilla. Vähän harjoittelua tuo hämäräkuvaus vielä vaatii ja äitiltäni sainkin lainaan myös järjestelmäkameroiden oppaan, johon täytyy myös vielä tutustua paremmin! Mun kuvaukset kun on ollut vähän sellaista harjoituksen kautta opettelemista!

Osa kuvista on myös mieheni ottamia ja viimeinen vähän epätarkkakin, mutta täytyi nyt käyttää taas tilaisuus hyväksi ja sai vähän kuvia muustakin kuin vain tytöistä tai omista jaloistani! :)

Onko teillä hyviä vinkkejä hämäräkuvaukseen ja etenkin sisällä kuvaamiseen pimeässä? 

Myös hyviä vinkkejä Canonin vähän valovoimasemmasta objektiivista otetaan vastaan!

7 kommenttia:

 1. Mä ajattelin lähiaikoina postata juurikin kuvauksesta, vaikka en siitä mitään tiedäkään :). Sain kuvaajaystävältä aika samanlaisia neuvoja kun noi sun linkkaamalla sivulla ja ne kyllä toimii!

  Mulla on halpa Canonin 50mm (aukko 1.8) objektiivi jolla saan aika hyviä valovoimaisia kuvia. Tosin nyt luin jostain ettei se ois paras kameraan, jossa ei ole täydenkuun kennoa, vaan paremmin voisi toimia jopa 35mm.. Musta sun kuvat on aina juurikin kivan kirkkaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoita ihmeessä se postaus, täällä ainakin kaivataan vielä vinkkejä lisää! Noita kahta objektiivia oon just vähän miettiny, tuo 35mm ois kyllä parempi, mutta ainakin kesällä varmaan pärjäis hyvin yöllä halvemmallakin! Ootko huomannu sillä selkeetä eroo kameran omaan objektiiviin? Sun kuvat on myös aina tosi selkeitä, vaikka talvella tän hämärän kanssa såå kyllä taistellakin!

   Poista
 2. Kivannäköinen paikka, missä tämä on? Meiltä ainakin mennyt ihan ohi vaikka paljon luontopoluilla kävelläänkin.

  Ps. Kivoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoinkin sinulle s-postilla tarkemmin tuosta paikasta, kun on tässä meidän aivan lähellä! Käyhän sieltä kurkkaamassa, jos tuonne haluatte lähteä ulkoilemaan! :)

   Poista
 3. Moikka! Kiva tää sun blogi, sen kautta nyt löysin tänne lopulta, kun voitit sen pienemmän pupun minun arvonnassani... Laitatko osoitteesi ripaustunnelmaa@gmail.comiin niin saan sen postitettua teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanaa, olipas kiva aamun piristys! Laitoinkin sinulle heti s-postia! :) Ja mukava että löysit tänne myös! :)

   Poista