21. kesäkuuta 2013

Ysitien lemmikki

Viime viikolla äitini laittoi minulle eräänä aamuna viestin, että lährisimmekö käymään Ysitien Lemmikkieläinpuistossa. Mitään suunnitelmia sille päivälle ei ollut, joten mikäpä ettei :) Olimmekin itseasiassa suunnitellut käyvämme siellä kesän aikana!

Haimme siis aamupäivästä äitini kyytiin ja lähdimme sinne koko perhe.Matkaa Jyväskylän keskustasta on vain noin 18km, joten tuon matkan voisi helposti ajalla vaikka toiseenkin kertaan kesän aikana. Äitini sanoi, että olemme käyneet siellä joskus aiemmin, kun itse olen ollut noin 3-vuotias, vaikka ehän siitä kyllä muistakaan mitään.


Itseasiassa tuosta paikasta en aiemmin tiennytkään, ennen kuin ystäväni siitä jokin aika sitten mainitsi :)


Minusta paikka oli kiva varsinkin juuri perheen pienimmillekin, kun monenlaisia kotieläimiä pääsi katsomaan aivan läheltä ja joitain jopa silittämäänkin! Paikassa minua jotenkin kiehtoi sellainen maalaistunnelma ja useampi tunti siellä vierähtikin eläimiä ihmetellen :) Tuollaisen kissan pennun olisin voinut vaikka napata taskuuni, vaikka meillähän noita karvaturreja löytyykin jo kaksi :) On ne niin suloisia ja Emiliakin tietysti niitä silitteli ties kuinka kauan!


Puput asusti hauskasti ihan omassa saaressa, minne pääsi pientä siltaa pitkin niitä katsomaan. Muutamat eläimet, kuten juuri kissat ja puput siellä olivatkin ihan vapaina, joten puputkin saavat rauhassa juoksennella!
Välillä syötiin pienet eväät ja nuotiolla olisi voinut vaikka makkaratkin paistaa, jos olisi hoksannut ottaa mukaan.
Lampaille annettiin vähän heiniäkin ja Emilia olisi niitä kiikuttanut lampaiden mahat täyteen!     
En tiedä kumpi olisi kyllästynyt aiemmin Emilia tuomaan heinää vai lampaat syömään sitä.. Voi olla että lampaat olisivat hävinneet!Emilia on ollut innostunut aina kaikista eläimistä ja tuollakin juoksi innoissaan kaikkia katsomaan! Viimekesänä kävimmekin Korkeasaaressa ja Tallinnan eläintarhassa ja tv:stäkin kaikki eläimet tulee kyllä huomattua! Mummin kanssa he katselevat tai kuuntelevat joskus lintuja ja kirjoista Emilia nimeää jo lähes minkä eläimen vain! Meidän kohta 2-vuotias taitaakin tietää kohta melkein paremmin eläimiä kuin äiti!
Hieman sai kyllä olla varuillaan, ettei Emilia mennyt liian lähelle joitain eläimiä. Minkäänlaista pelkoa isojakaan eläimiä kohtaan ei kyllä ollut ja näitäkin olisi halunnut vain mennä silittämään! Mutta jospa kuintenkin pidetään se muutama metri vähintään tuohon aitaan, ihan äidin mielenrauhan kannalta :) Hui! 

Vaikka eläimistä itsekin tykkään, niin esim hevoset ja lehmät ovat aina hieman itseäni pelottaneet, vaikka toisessa mummolassani myös lehmiä on ollut, joita pienempänä käytiin navetassa katsomassa. Tosin muistan aina kulkeneeni navetan keskikäytävää pitkin, jolloin kummaltakaan puolelta ei lehmät ylettyisi minuun koskemaan!Viimeisenä käytiin katsomassa strutseja ja emuja. Emilia sanoikin heti iso lintu ja oppi aika hauskasti sanomaan vielä strutsi, eli "Ätsi-lutsi" :) Myös kili käytiin vielä "ruokkimassa" matkalla pois päin ja autossa neiti lauleskelikin omia sävellyksiään eri eläimien nimistä siihen malliin, että hauskaa taisi olla! :)


 Kuvia en taas osannut karsia ja edellisenkin postauksen kuvat ovat otettu samalta reissulta :) Jos joku jaksoi lukea tämän vielä loppuun asti, niin toivottelen jo mukavaa ja rentouttavaa Juhannusta! :) Me suuntaamme huomenna mökille, joten palaillaan taas Juhannuksen jälkeen!


6 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen paikka! :) hyvää juhannusta myös sinne!

  VastaaPoista
 2. Mukavaa Juhannusta! Ihania kuvia ja paikkaa näyttää todella kivalta ja kauniilta. :)

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia, hauska reissu teillä ollut. :)

  VastaaPoista
 4. on se niin herttasta...

  VastaaPoista
 5. Hyvin dokumentoitu. Kun olet selvästi tarkkasilmäinen äiti, niin voisitko katsoa jatkossakin onko paikassa jotakin parantamisen varaa. Tällä paikalla on sanotaanko, varsin kyseenalainen maine asioiden hoidossa jo pitkältä ajalta. On asiakkaiden velvollisuus puuttua epäkohtiin ja antaa rakentavaa kritiikkiä. Näin asioiden tilaan saadaan oikeasti parannuksia eikä eläimillä pelkästään rahasteta. Hyvät jatkot ja elämyksiä edelleen toivotellaan.

  VastaaPoista
 6. Tietäisittepä mitä tämän paikan eläinlapsille tapahtuu syksyllä...

  VastaaPoista