12. lokakuuta 2012

Meille tulee...

Viime viikon perjantaina kävimme siis keskiraskauden rakenneultrassa ja siellä kaikki näytti vauvalla olevan tähän asti oikein hyvin.

Nuo ultrat tietysti aina hieman jännittää, jos sieltä paljastuisikin jotain ikävää, mutta onneksi kaikki näytti olevan kunnossa! Vauva polskutteli ja liikuskeli paljon ja kätilö joutuikin joitain mittauksia tekemään moneen kertaa, jotta kaikki varmasti selvisi! Mutta hyvä niin, ainakin on moneen kertaa katsottu :) Vauvakin näytti meille peukkua, ei siis hätää äiti ja isi <3 Ja kyyneleethän siinä taas valui poskelle!


Sydän, aivot ja muut perusrakenteet näyttivät siis normaaleilta sekä istukka ja napanuora toimivat hyvin. Lapsivettä oli normaali määrä ja istukka sijaitsee takaseinamässä.

Emiliaa odottaessa istukka oli tuolloin etuseinämässä, jolloin vauvan liikkeet yleensä tuntuukin aluksi hieman vaimeampina ja hieman myöhemmin. Ensimmäiset "arvaukset" liikkeistä tunsinkin silloin noin 17 viikolla ja vasta 20 viikolla tunsin ne paremmin. Nyt olenkin tuntenut liikkeitä paljon paremmin ja ensimmäiset liikkeet tunsin jo 15-16 viikolla ja noin 17-18 viikoilta ne tuntui jo selkeämmin. Toisessa raskaudessa liikkeet voivat tuntuakin hieman aiemmin ja paremmin muutenkin, kun tietää jo mitä odottaa, mutta istukan paikalla on myös merkitystä ja paljon selkeämmin nyt jo tunnenkin liikkeitä.

Ultran mukaan viime perjantaina viikkoja oli 20+3 ja painoarvio oli tällä hetkellä 365g. Alkuraskaudessahan lasketuksi ajaksi saatiin ystävänpäivä, 14.2. mutta tämän ultran mukaan laskettuaika hieman siirtyi ja sen mukaan uusi LA olisi 19.2.2013. Tosin neuvolassa meille sanottiin, että eivät enää tuota laskettua aikaa vaihda, joten ehkäpä ajattelemme sitten tuon ystävänpäivän mukaan :) Tuo 19 pv on myös veljeni syntymäpäivä ja edellinen päivä on veljen tyttöystävän syntymäpäivä :) Ja luulenpa, että tämäkin menee kuitenkin hieman yli, kuten Emiliakin syntyi tasan viikon lasketunajan jälkeen. Hyviä päiviä siis helmikuun loppupuolella riittä :)

Ja sitten se sukupuoli. Päästän teidät jännityksestä ja mukava oli lueskella teidänkin arvauksia sukupuolesta :) Sain niin hymyn huulilleni jokaisesta kommentista, joten kiitos niistä teille! :) Tällä kertaa ultrassa tosiaan vauva ei meinannut pysyä aloillaan, ei sitten millään ja haastoi hieman kätilöä useita kertoja kääntyilemällä, "olemalla huonossa asennossa" tai laittamalla milloin käden tai jalan eteen :) Ja sukupuoltakin, kun lopussa yritettiin hieman katsoa, oli jalat niin ristissä sekä koukussa ja juuri kääntyi vielä muutenkin huonoon asentoon, joten ihan niin selkeää kuvaa ei saatu. No, tuosta mitä nyt saatiin katsottua, kätilö kuitenkin arveli vauvelin olevan tyttö :) Jos ei nyt sukukalleudet olleet niin hyvin piilotettu jalkojen taakse :) 


Niin osui taas isin veikkaus oikeaan ja molemmista hän onkin sanonut että tyttöjä ne ovat! Emiliastahan veikkasin myös poikaa, ennen ultraa, eikä osunut tämäkään oikeaan :) Nopeasti se tunne vain kuitenkin muuttuu ja nyt jo tuntuukin että no onhan se tyttö :) Pikkuksisko siis Emilialle luultavasti tuloillaan <3

9 kommenttia:

 1. Ooooohhh, onnea. Minullakin on kaksi tyttöä ja voi millaiset välit sisaruksilla onkaan keskenään. Ne yhteiset kotileikit ja prinsessahumputtelut, söpöä ku mikä:) Minä toivoin itsekkin lapsena aina siskoa, mutta sain veljen. Ei pojissakaan vikaa ole, mutta on se tyttöjen välinen suhde vaan niin erilainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja niin totta joka sanasi :) Mulla on myös pikkuveli (enkä häntä myöskään vaihtaisi <3 ), mutta toivoin aina että vanhempani olisivat saaneet vielä kolmannen lapsen eli siskon vielä itselleni :) Tyttöjen yhteiset leikit on kuitenkin niin erilaisia ja ihana päästä niitä sitten myöhemmin seuraamaan :)

   Poista
 2. Hienoa, onnea tyttölupauksesta! Mä voin vakuttaa, että ne tytöt on vaan ihania ;).

  Muuten, kuulemma tosi usein nuo "ujostelelevat" vauvat, jotka eivät meinaa jalkovaliään näyttää, ovat tyttöjä. Jotenkin loogista :D. Näin se on meilläkin ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika <3

   Ja juuri noinhan se taitaa mennä! Loogista tosiaan ja yrittävät pitää vielä pienen jännityksen sinne synnytykseen asti :) Mutta kyllä mulla on jo ihan "tyttöolo", joten jos nyt sitten huijasi meitä, niin saa poika pukeutua vaaleanpunaiseen :D

   Poista
 3. Ihana kuva pikkuisesta, voih!<3

  VastaaPoista