6. lokakuuta 2012

Arvaatko kumpi?

Tyttö vai poika?

Meillehän tuolla ei todellisuudessa ole mitään merkitystä, kuten ei varmastikaan monelle muullekaan! Tärkeintä tietysti on, että tuleva lapsi on terve.

Kuitenkin tuota asiaa jonkin verran miettii raskauden aikana ja valmistautuu jollain tasolla tulevaan. En tiedä onko sillä sitten merkitystä, jos mahdollisen sukupuolen saa tietää raskauden puolivässä tai sitten yllätyksenä vasta synnytyksessä. Ehkä sitä luo jo jonkinlaisia mielikuvia tulevasta vauvasta ja tietysti joitain hankintoja on mukava tehdä etukäteen - "oikeassa värissä".


Tietystihän vaatteitakin ja muita tarvikkeita voi ostaa neutraaleissakin väreissä, jotka sitten sopivat molemmille sukupuolille ja ainahan sitä synnytyksenkin jälkeen ehtii hankkimaan lisää. Syyskuun Vauva-lehdessä olikin kiva vinkki amerikkalaisesta Twotara lastenvaatemerkistä, joka valmistaa käännettäviä kaksipuolisia vauvanvaatteita. Toinen puoli on siis sininen ja toinen puoli pinkki. Monille tuo päätös tulee vastaa rakenneultrassa, jolloin on mahdollista saada sukupuoli selville. Aiemmin ajattelin, että haluan pitää sen yllätyksenä synnytykseen saakka, niin kuin vanhempanikin minua odottaessaan. Emiliaa odottaessa tätä asiaa pohdittiin mieheni kanssa ja päädyimme kuitenkin kysymään asiaa rakenneultrassa. Ainakin minusta oli mukava ostaa jo jotain vaaleanpunaista etukäteen ja kai sitä loppujen lopuksi on hieman malttamatonkin :) Mikään 100% varma tietohan se ei ole, mutta kätilön veikkaus pienestä prinsessasta osui silloin oikeaan :) Kaikki suuremmat hankinnat Emiliallekin kyllä hankittiin ihan neutraaleissa väreissä, jos vauva olisikin ollut poika ja toista lastakin ajatellen, jos silloin tulisi poika, ei tarvitsisi kaikkea vaihtaa. Ja niinkuin kätilökin sanoi, ettei kannata vielä lastenhuoneen tapettejen väriä valita rakenneultran perusteella.

Nyt toista lasta odottaessa, samaa on pohdittu ja halusimme nytkin sukupuolen jo tietää etukäteen. Tytölle olisi paljon ihania Emilian vanhoja vaatteita valmiina, joista en ole raaskinut luopua ja kahden tytön touhuja olisi varmasti ihana myös seurata. Poika taas toisi perheeseen tasapainon ja silloin meidän perhe olisi ainakin tällä hetkellä koossa. Jos lapsiluku jää kahteen, niin ainakin meillä olisi molemmat :) Tytöstä ja pojasta olisi toisilleen myös hieman erilaista seuraa! Eli molempi  parempi! Yhden lapsen jo saaneena, toinen on meille vain "plussaa", oli se sitten tyttö tai poika :)

Eilen kävimmekin keskiraskauden ultrassa ja ihana pieni touhuilija siellä polskutteli <3
Kaikki näytti olevan hyvin ja terve lapsi pitäisi olla tulossa :) Ultrasta voisin kertoa vielä myöhemmin vähän paremmin. Tällä kertaa ihan yhtä vahvaa "arvausta" sukupuolesta ei kätilöltä saatu, mutta veikkaus kuitenkin :)

Mieheni olikin arvellut meille toista tyttöä ja minusta taas on tuntunut, että toinen olisi nyt poika! Arvaatko kumpaa kätilö tällä kertaa meille veikkasi? :)

18 kommenttia:

 1. Uskon äidinvaistoon ja sanon poika:)

  Me ei esikoisesta kysytty, että kumpi tulee, mutta todella vahva tyttöolo oli loppuraskaudessa ja ihan sen tuntuman mukaan taisin muutaman vaatteenkin uskaltaa ostaa.

  Nuorimmaisesta päätettiin kysyä, että kumpi sieltä on tulossa. Sanoin jo ennen raskautumista, että olen satavarma, että saadaan toinen tyttö. Raskauden alkuvaiheesta alkaen olin täysin varma tytöstä ja kun rakenneultrassa kätilö alko puhumaan pojasta, sanoi mieskin "minä luotan vaimoon" ja kun tarkemmin katsottiin, tyttöhän siellä tosiaan oli <3

  JOS joskus saisin kolmanne lapsen, haluaisin tietää kumpi se on, mutta jotenkin ajattelen valmiiksi, että meille tulisi varmasti kolmas tyttö. Ihan sama se sille, että kumpi olisi, mutta olisihan kahden tytön jälkeen kolmas "samaa lajia" ihanan helppoa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin toisaalta siinäkin olisi omaa taikaa, vasta synnytyksessä saada sukupuoli selville :) Hauska, että toista odottaessanne oli niin vahva tunne tytöstä ja ihana kommentti mieheltäsikin :) Onhan se helpompaa jos on lapset samaa sukupuolta, säästää kyllä ainakin vaatekuluissa ja muissakin hankinnoissa :)

   Poista
 2. Koska se ei ollut varmaa niin tyttö se on :)

  VastaaPoista
 3. Sanoisin että tyttöä arvasi, koska poika on monesti "helpompi" huomata :) menikö pieleen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljastan sen tässä lähipäivinä :) Vielä pidän teitä jännityksessä, vaikka ihan selvä se ei tosiaan ollut, niin saa itsekin pienen jännityksen pitää synnytykseen saakka :)

   Poista
 4. Hmm, musta tuntuu että teille tulee poika :).

  VastaaPoista
 5. Mä veikkaan vaikka tyttöä! Parasta on että voit varmasti olla ikionnellinen kummastakin:)
  Hupaisia noi käännettävät vaatteet, kaikkea ne keksii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnellisia kyllä ollaan, tulee sieltä kumpi vain :)
   Ja sanoppas muuta, muistaakseni idea tuohon oli lähtenyt siitä, että sukupuolesta tietämättömät isovanhemmatkin voisivat ostaa jotain lapsen lapselle jo etukäteen, eikä ainakaan väri olisi sitten väärä :)

   Poista
 6. Teille veikattiin toista tyttöä..? :) Toisaalta voisin päätellä poikaa, mutta tosiaan jos ei ollut varmaa, niin helpommin silloin tyttö. Meillä molemmat pojat olleet niin selviä, ettei veikkaukselle ole jäänyt varaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat kyllä on yleensä helpompi huomata, mutta tämä kyllä piti jalkojaan niin koukussa ja liikkui paljon, joten parasta kuvaa ei siksi saatu:)

   Poista
 7. Hihiii, voi kuinka jännittävää ;)

  VastaaPoista
 8. Minä olisin muuten ollut pojan kannalla, mutta meillä kaksi tyttöä, joista kummastakaan kätilö ei pystynyt rakenneultrassa sanomaan oikein juuta eikä jaata ("ei näy selvästi", "vaikea sanoa, voi olla kumpi vaan"...), niin sen vuoksi veikkaan tyttöä :)

  VastaaPoista