18. syyskuuta 2012

Syksyn tuntua

Syksy alkaa toden teolla jo saapumaan ja kaapista on saanut kaivaa villasukat jalkaan ja viltin niskaan. Vaikka olenkin täysin kesäihminen, on syksyn pimenevissä illoissakin jotain tunnelmallista. Aurinkoiset syyspäivät ovat myös ihania ja eniten pidän raikkaasta ilmasta. Kunhan vaan ei sataisi! :)Ticketin haalarikin on päässyt myös jo muutamia kertoja käyttöön ulkona ja ainakin näin äkkiseltään olen ollut todella tyytyväinen. 


Lika on lähtenyt hyvin haalarista pois lähinnä vain pyyhkimällä kostealla ja tipalla astianpesuainetta. Värikin on minusta tosi ihana, vaikkakin hieman arka lialle, mutta märemmillä ilmoilla voi vetäistä kurahousut päälle. 1-vuotiashan vielä "rymyää" maassa, konttaa, kaatuilee sekä tutkii luontoa, joten ensin haalarin väri hieman arvelutti. Käyttöönhän nuo vaatteet ovat kuitenkin tarkoitettu, enkä haluaisi niiden käyttöä niin varoa. Kuinka te muut olette puhdistaneet lasten haalareista likoja?


Haalarihan on aika reilu vielä Emilialle (kokoa 74cm), varsinkin hihoissa ja lahkeissa riittää vielä reilusti pituutta. Alle mahtuu hyvin vaatetta ja menee varmasti vielä ensi keväänkin.


Läheinen leikkipuisto on mukavasti luonnon keskellä ja lenkkipolun varrella, joten siellä tulee poikettua aika useinkin. 
 

Juna on ollut ihan ehdoton suosikki leikkipuistossa ja sitä kierretään ympäri niin kauan, kunnes äiti ei enää jaksa :) Sama reitti, junan sivusta taakse, jossa kädet nousee ylös, "äiti, nosta junan kyytiin!" Siitä itse junan läpi ja lopussa mukavaan veturin tunneliin, josta äiti on sitten vastassa nostamaan alas. Ja äkkiä uudestaan!


Puiston ympäröivässä metsässä löytyy myös paljon tutkiskeltavaa! 

 

Ja ulkoilun jälkeen uni maittaa taas hyvin!

  
Viikonloppuna vaunulenkillä kerättiin metsästä havunoksia parvekkeelle ja käytiin ostamassa muutamia syksyisiä kasveja.


 Löysinkin ihania valkoisia kanervoja, joiden kanssa havunoksat sopivat hyvin. Aiemmin en olekaan tuollaisia valkoisia kanervoja nähnyt, liekkö sitten tämän vuoden uutuus vai onko vain minulta mennyt ohi edelisinä vuosina? :)


Pöydälle kaivoin taas syksyisen lyhdyn kaapista ja Plantagenilta löytyi kiva kukkapurkki ja muutama syyskasvi lisää.


Kelpaa kissojenkin nauttia raikkaasta ulkoilmasta syysparvekkeella!


6 kommenttia:

 1. Tosi kaunis syysparveke, tykkään etenkin tuosta havuoksa-kanerva yhdistelmästä. Ihana neiti siellä myös ulkona tutkii ja ihmettelee :) näyttää jo niin isolta tytöltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita havunoksia oon käyttänyt melkein joka vuosi syksyisin ja on myös siitä kivoja, ettei tarvi moneen isoon purkkiin ostaa kukkia, kun ne säilyykin aika vähän aikaa ja syksyisin parvekkeella tulee muutenkin oltua vähemmän. Mutta vähän on kuitenkin aina laitettava :)
   Emilia tykkää kyllä paljon tutkiskella ulkona kaikkea ja nyt onkin mukava ulkoilla, kun touhuaa jo itse aika paljon!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Mira :) Toivottavasti säkin saat pian kamerasi takaisin niin päästään ihastelee sunkin kuvia!

   Poista