20. kesäkuuta 2012

Uusi keittiön pöytä

Tämän kevään ajan jo minulla on ollut haaveena uusi keittiön pöytä sekä uudet tuolit. Useita kertoja huonekalukauppoja kierreltiinkin ja viimein löydettiin meille sopivat. Pöytä on ollut jo pitempään päätettynä ja haaveena ollut siis korkeakiiltovalkoinen 6 hengen pöytä. Meillä kun käy aika usein vanhempani ja veljeni tyttöystävänsä kanssa kylässä tai muita viereita, joten isompi pöytä oli myös tarpeellinen. Ei tarvitse osan syödä jakkaroilla ja usein minä ja mieheni ängettiin samalle tuolille :) Tuolit halusin myös valkoisena ja meille sopivia etsittiinkin moneen kertaan. Yhdet aika kivat "keinutuolijalalla olevat tuolit löydettiinkin, mutta mies halusi ehdottomasti "nelijalkaiset" ja onhan nuo kyllä käytännöllisemmät, jos esim. yläkaapeillekin joutuu kiipeämään :)
Tämän korkeakiiltovalkoisen ruokapöydän ja 6 keinonahkaista tuolia löydettiin Askosta. Pöytä on ainakin todella tukeva, eikä saa helposti heilutettua sekä tuolit myös ovat jämäkät. 
 Keittiön lamppu vaihdettiin myös samalla hieman isompaan ja tuo lamppu ostettiinkin jo talvella Kodin ykkösiltä pienellä alella. 
Keittiö näyttää kyllä paljon valoisammalta ja hyvin 180cm ruokapöytäkin mahtui, vaikka sitä jossain vaiheessa vähän epäilin, että tuleeko liian ahdasta. Päädyttiin kuitenkin tuohon isompaan, jottei tarvi heti ostaa isompaa.
Tässä vielä kuva meidän edellisestä ruokapöydästä ja johan tuo (tai ainakin tuolit, jotka nitisi ja natisi ja kangas rispaantui kulmista) joutuikin vaihtoon. Pöytä onkin ostettu jo silloin, kun olen muuttanut kotoa pois. Johan ilme muuttui :)
Ruokapöydän alle täytyisi vielä matto vaihtaa vaaleampaan ja hieman isompaan ja Askosta myös löytyisikin aika kiva, jonka saa aika hyvin pidettyä puhtaana.

8 kommenttia:

 1. Aivan ihana pöytä! Minäkin haaveilen korkeakiiltovalkoisesta keittiön pöydästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on kyllä ihania nuo korkeakiiltovalkoiset, meilläkin oli haaveena jo jonkin aikaa, ennen kuin löydettiin sopiva ja mieluinen :)

   Poista
 2. Hyvännäköinen ruokaryhmä! Meille olisi myöskin hankintalistalla uusi pöytä ja tuolit, ja vähän pelottaa suorastaan mahtuuko se kuuden hengen pöytä, mistä olen haaveillut... 4 hengen pöytä on niin pieni jos tulee vaikka vain parikin vierasta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä meilläkin ensin mietittiin, että tuleeko liian ahdasta tuolla 180 pitkällä pöydällä, mutta hyvin se mahtui :) 160cm olisi sitten taas ollut vähän ahtaampi laittaa 6 tuolia, kun meilläkin kyllä 6 tuolille oli tarvetta. Ja samalla sitten ostaa sen isomman kun pöydän vaihtaa, ettei heti tarvi olla uutta ostamassa :)

   Poista
 3. Onpas kivan näköinen pöytä :) Meillä olis myös ruokapöydän osto edessä... se mieleinen ei vaan ole tullut vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monta huonekalukauppaa mekin kierrettiin ja useampaan kertaan tässä kevään aikana, ennen kuin meille mieluinen löytyi. Tai tuolejen suhteen sitä etsintää enimmäkseen tehtiin, että löydettiin hyvät :) Korkeakiiltoisia pöytiä kyllä löytyi monestakin paikasta, mutta tietysti osa ei hieman huonompi laatuisia.

   Poista
 4. Samaa pöytää olen katsellut yhtenä vaihtoehtona meille :) Kerro jossain vaiheessa käyttökokemuksia pöydästä ja tuoleista! Hyvin istuu paketti teille kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöytä ja tuolit on ollut meillä nyt jo kohta kuukauden verran (hieman myöhemmin tämän postauksen sain tehtyä). Tähän asti pöydästä ja tuoleista on kyllä hyviä kokemuksia. Pöytä on tosi jämäkkä, eikä tosiaan ihan helpolla heilu, kuten jotkut mitä katsottiin oli aika heppoisenkin oloisia. Tietysti lapsiperheessä tuo korkeakiiltovalkoinen hieman mietitytti, kun likahan siinä sitten näkyy herkästi. Tuolit on myös tosi tukevat ja toisaalta hieman raskaat nostaakin/ siirtää. Mies halusi kuitenkin tuollaiset tukevat ja ryhdikkäät ennemmin kuin sellaiset keinutuolimaiset. Selkänoja ja istuinosa on myös hieman paksumpaa pehmustetta. Nahka on siinä mielessä myös hyvä, että lian saa pyyhittyä aika hyvin pois, jos valkoiset tuolit haluaa. Kankaaseen helposti jää valkoisessa tahroja ja etenkin joku mustikkatahra voi vaaleaan kankaaseen jämähtää aika hyvin. Ainakin tähän asti siis ollaan oltu tyytyväisiä tuohon ja onhan se kyllä kauniin näköinenkin :)

   Poista