16. kesäkuuta 2012

Ensimmäinen kesäreissu

"Äiti, mennään jo! "
 Alkuviikosta lähdimme meidän tämän kesän ensimmäiselle pienelle kesäreissulle. Ensin ajeltiin Tampereelle mummun luo yöksi ja matkalla kun ei uni ensin maistunut, tekemistä löytyi muun muassa omista varpaista :)
Seuraavana aamuna ajeltiin ensin Hämeenlinnaan, josta haimme miehen siskon (Emilian kummitäti) matkaan mukaan ja jatkoimme siitä Helsinkiin korkeasaareen. 
Satuttiin näkemään aikalailla kaikki Korkeasaaren eläimet, vaikka päivällä monet olivatkin lepäilemässä. Ainoastaan ilves ja saukko piileksivät jossain, eikä apinoita myöskään näkynyt missään. Tietenkin jotkut matelijat olivat hyvin piilossa, mutta sepä ei niin hirmuisesti harmittanut :)
 Ensimmäisenä menimme katsomaan kissaeläimiäNuo kissaeläimet taisivatkin olla myös Emilian mielestä kaikkein mielenkiintoisempia ja muutamalle täytyi myös maukuakin ( niin kuin meidän omille kissoillekin) :)
Sinänsä tuo maukuminen meni ihan oikein noiden edellisten eläinten kohdalla, mutta myös riikinkukolle ja muutamalle muullekin eläimelle yritettiin samaa :)
Pieneltä sadekuurolta vältyttiin, kun menimme matelijoita katsomaan sisätiloihin. Muutoin sää olikin aika kiva puolipilvinen, eikä ollut liian kuuma kävellä monta tuntia.
Karhut täytyi tietysti käydä myös katsomassa, kun sadekuuro lakkasi.
Korkeasaareen oli tehty myös hienoja hiekkaveistoksi ja niiden ihasteluun olikin hyvä lopettaa kierros.

Koko päivä tuohon reissuun oikeastaan menikin, eikä muualla Helsingissä ehditty käymään. Mukava olikin kierrellä ihan rauhassa ja tietysti lapsen kanssa reissaamiseen saa varata muutoinkin hieman enemmän aikaa. Toinen reissu Helsinkiin kuitenkin tänä kesänä täytyisi varmasti tehdä :)

Illaksi taas ajelimme Hämeenlinnan kautta takaisin Tampereelle ja seuraavana päivänä olikin vuorossa ensin pientä ulkoilua, kun aurinkokin niin paistoi. Ensin parvekkeella.
Ja sitten pihakeinussa.
Neiti kun oli keinumisilta väsytetty, lähdimme pikaisesti käymään Ikeassa muutamaa hankintaa varten Emilian huoneeseen. 
Iltapäivästä kävimme vielä mökillä mummua moikkaamassa, jossa hän onkin ollut nyt pidempään lomallaan.
Mökillä meitä odotti mummun lisäksi ihana grilliruoka ja kahvit juotiin laiturilla kesämaisemista nauttien.

Sitten vielä yöksi Tampereelle mummun jäädessä mökille ja eilen kotiuduttiinkin tältä mukavalta pikku reissulta :)

2 kommenttia:

  1. Ihana kesäreissu teillä ollut!:) Mäkin haluun... no ens viikolla sitten meijän vuoro!:) Jännä tuo Emilian varpaiden syönti, koska alkanut? ...Nimittäin Taika alkoi syömään varpaitaan ihan pari päivää sitten:-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun pääsette myös ens viikolla lähtemään :) Ensimmäisen kerran on varpaat mennyt suuhun ehkä noin puolen vuoden iässä (en edes muista enää niin tarkkaan), mutta ei se kyllä tuota hirveen useasti tee.. Nyt oli ehkä poikkeus, kun oli niin lämmintä ja sai olla autossa ilman sukkiakin, eikä aluksi meinannut nukahtaa.. Jotain puuhaa varmaan oli siis keksittävä ennen unia :)

      Poista