3. toukokuuta 2012

Suklaa-mansikkamoussekakun ohje

Vapuksi tein meille suklaa-mansikkamoussekakun ja niin moni siitä kyselikin ohjetta, joten laitan sen nyt myös teille tänne, niin pääsee muutkin herkuttelemaan :)
 Ohjehan siis löytyi edellisestä Pirkka-lehdestä ja oli siellä nimellä Limetti-mansikkamoussekakku. Meillä ei oikein kukaan limestä tykkää, joten muutin ohjetta hieman enemmän meidän makuiseksi ja laitan siis ohjeen samoin tänne. Mutta ken limestä tykkää, niin ohjehan löytyy sitten tuolta lehdestä :)
 Nyt ei mulla myöskään valmistusvaihekuvia sen kummemmin ole, mitä nyt silloin vappuna otin nuo muutamat kuvat jo valmiista kakusta, mutta aika helppo ohje tämä on!

Pohjan ainekset ja ohje:
  • 1 ½ dl Vehnäjauhoja
  • ½ dl Kaakaojauhetta (tummaa)
  • 1 tl Leivinjauhetta
  • 100 g Leivontamargariinia
  • 1 Kananmuna
  • 3/4 dl Sokeria
  • ½ dl Maitoa
  • Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi sokeri). 
  • Sulata rasva sekä vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
  • Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen jauhoseos, sularasva sekä maito ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja levitä taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi.
  • Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia, jonka jälkeen jätä pohja jäähtymään vuokaan.
 Täytteen ainekset ja ohje:
  • 1 ps (500g) Pakastemansikoita
  • 5 Liivatelehteä
  • 1 tlk (2 dl) Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1 tlk (200g) Turkkilaista jogurttia
  • 1 dl Tomusokeria
  • 1 tlk (2dl) Vispikermaa
  • Sulata mansikat ja soseuta sauvasekoittimella 
  • Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
  • Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää joukkoon turkkilainen jogurtti, mansikkasose ja tomusokeri.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä kulhossa ja sekoita täytteen joukkoon.
  • Kuumenna kattilassa muutama ruokalusikallinen vettä ja liota liivatinlehdet kuumaan veteen. Anna jäähtyä hetki ja sekoita tasaisesti täytteen joukkoon.
  • Leikkaa leivinpaperista 2 vuoan reunan korkuista suikaletta ja asettele ne vuoan reunoille. 
  • Kaada täyte jäähtyneen kakkupohjan päälle ja anna kakun hyytyä kylmässä noin 5 tuntia. 
  • Koristele hyytynyt kakku esim. mansikoilla

1 kommentti:

  1. Oi miten herkullisen näköistä! Täytyypä omille syntymäpäiville tehdä tällä ohjeella :)

    VastaaPoista