31. toukokuuta 2012

Parveketta

Viime viikolla saimme vihdoin laitettu meidän parvekkeen kuntoon!
Kesällä on mukava, kun tuosta parvekkeesta saa niin sanotun toisen olohuoneen ja meillä ainakin se on vähänkin lämpimillä ilmoilla kovassa käytössä! Illalla on mukava istahtaa vain katselemaan auringon laskua ja kesällä nauttimaan lämpimistä ja valoisista illoista. Aamulla monesti taas syödään aamupalat ulkona ja muutoinkin tykkään kesästä ja auringosta, joten jos kotona ollaan niin melkeinpä sitä tulee parvekkeella nautittua auringonpaisteesta. 
Viime syksynä heitimme vanhat baden baden tuolien pehmusteet menemään ja tänä keväänä oli sitten uusien pehmusteiden etsintää. Välillä haaveissa on ollut sellaiset polyrottinki kalusteet ja mietittiinkin ostetaanko enää tuoleihin pehmusteita vai samalla uudet kalusteet.. Baben baden tuolien pehmusteita ei oikein meinannut edes löytyäkään (tai ainakaan sellaisia kuin olisin halunnut), mutta kuitenkin päädyttiin vielä noihin pehmusteisiin. Meidän parvekkeelle paistaakin oikeastaan aamusta iltaan aurinko ja noilla on kiva vaikka loikoilla vähän rennommin vaikka aurinkoa ottaen. Vaunujen on mahduttava myös vielä parvekkeelle, jossa Emilia nukkuu päiväunia enkä halua, että tulee liian ahdasta. Keittiönpöytä oli meillä myös hankintalistalla, joten mies oli sitä mieltä että jätetään parvekekalusteet vielä toiseen kertaan.

Viime kesänä meillä oli pari minipensastomaattia kasvamassa ja niistä tuli aika paljonkin hyviä kirsikkatomaatteja, joten tänä vuonna laitoin myös niitä kasvamaan nyt tuplamäärän.
Kokeillaan myös onnistuuko minikurkkujen kasvatus aika pienessä purkissa kylläkin. Amppelimansikka meillä roikkuu pöydän yläpuolella ja se täytyisikin siirtää oikeastaan toiselle seinälle.
Pilttipurkeille keksin hieman uusiokäyttöä ja laioin niihin keväällä ikkunalaudalle herneitä kasvamaan. Servettejä (tai kangasta) ja koristenarua vain ja purkeista saa kivemman näköisetkin. Erivärisillä naruilla esim voi myös merkitä, mitä missäkin purkissa kasvaa, jos innostuu useampia eri siemeniä kylvämään.
Kohta täytyisikin siirtää isompaan astiaan, kun kaikki ovat iteneet.
Tykkään myös kukista ja vaikka tänä vuonna nyt onkin aika paljon tuollaisia hyötykasveja, niin täytyihän sitä vähän väriä saada kukistakin. Ja violetti valikoitui tämän kesän väriksi. 
( Kröhöm, kukaanhan ei huomaa tuota kaunista kanaverkkoa, jonka oli tarkoitus hieman estää kissaa pieniltä trapetsitaiteilijan puuhiltaan! No, eipä estänyt, eikä se kovin silmääkään miellytä, joten täytyisi se joku päivä ottaa pois! )
Äidin pikku apuri oli tietenkin myös heti auttamassa, kun päiväuniltaan heräsi :)
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti