2. toukokuuta 2012

8kk

Apuaaa! Missä mun vauva on? Tuolla se pieni konttaa pitkin asuntoa, nousee seisomaan tukea vasten ja käveleekin aika sujuvasti jo tukien. Enää ei ole sitä sylivauvaa vaan tuolla se leikkii leluillaan itsekseen, vaikka tietysti koko ajan täytyy olla lähettyvillä, kun neiti kiipeilee joka paikkaan! Ja kaipaahan tuo tietysti vielä syliäkin paljon, mutta hetken viihtyy jo itsekin leikkien! Paljon on tutkiskeltavaa ja maailma varmasti näyttää jo erilaiselta, kun pääsee itse sitä tutkiskelemaan :) Törmäsinkin jokin aika sitten sanaan Vaapero, joka oli mielestäni aika osuva ja kuvastaakin Emiliaa aika hyvin. Ei siis enää sylivauva, eikä ihan vielä taaperokaan! 
Tunika ja legginsit Me&I, Kengät ja panta H&MMeno siis tuntuu olevan jo aika hurjaa ja välillä taitojaan kokeillaan vähän liiankin rohkeasti! Ylös päin yritetään, mihin ikinä sitten pystyykään kiipeämään, tasapaino vaan ei vielä niin hyvä ole, että yksin pystyssä pysyisi. Kaikessa touhussa kun tahtoo välillä unohtaa pitää kiinni.
Kaikista mieluisin paikka seisomaannousuharjoituksiin on syöttötuoli tai sitteri, jotka ei kyllä todellakaan ole ihan äitin mieleen!
  Neiti on myös löytänyt meidän laatikot ja niistäkös löytyy aina kaikennäköistä mielenkiintoista tutkiskeltavaa, aina kun äitin silmä välttää! Ja tämäkään ei ole ihan äitin mieleen, vaikka suloinen pikku tutkiskelija onkin :)
 Ei-sanan Emilia kyllä tunnistaa, mutta seuraus ei ole kyllä ihan sellainen, kuin toivoisi. Kiellon kuullessaan pää kyllä kääntyy äitiin päin, mutta äiti saa takaisin vain hassun virnistyksen ja päälle neiti leväyttää leveän hymyn ja naurut niin meinaa äidin pokka hieman pettää välillä :D Muita sanoja, joita Emilia jo tunnistaa, on oman nimensä lisäksi (useimmiten) äiti ja isi sekä joitain tutuimpia sanontoja, kuten tule tänne (konttaa nauraen luokse), nukkumaan (aiheuttaa yleensä pienen ei niin iloisen reaktion), noustaanko ylös ( esim syöttötuolista nostaa käsiä nostajaan päin tai makuuasennosta nousee itse ylös) sekä ymmärtää monia muitankin eleitä ja pikkusanoja. Myös i-ha-haa laulun tunnistaa aina ja alkaa heti hyppimään ja nauramaan :)
Taputusleikki on Emiliasta myös mukavaa. Käsiä yhteen ei Emilia vielä osaa taputtaa, mutta pöytään tai lattiaan taputuksen yhdellä kädellä oppi aika pian 7 kk:n jälkeen. Äiti kun laulaa "taputan, tapun, käsislläni taputan" tai sanoo "tap tap tap" samalla kun taputtaa pöytyy, alkaa taputus ja iloiset naurut! 
Vilkuttamaan Emilia oppi myös vähän 7 kk:n jälkeen ja vierailijat saavatkin iloiset vilkutukset lähtiessään :)
Kaikenlainen hassuttelu on Emiliasta ihanaa ja Emilia tykkää matkia esim päristelyä. Omalle peilikuvalle annetaan "pusuja" ja peilin edessä onkin mukava ihmetellä itseään ja taputella omaa peilikuvaa.
Viime viikolla meillä olikin taas lääkärineuvola ja saatiin taas uusia mittoja. Nyt paino ja pituus ovat molemmat aikalailla 0-käyrällä. 
 Pituus: 70,0 cm
Paino: 8,130 kg
Pään ympärys: 43,7 cm
Suurinosa vaatteista tällä hetkellä on 74cm vaatteita, mutta osa niistä on vielä hieman reiluja. Kaapista löytyy vieläkin muutamia 68 cm vaatteita, jotka ovatkin mahtuneet jo aika pitkään. Selkeästi siis alun huima pituuskasvu nyt hieman tasoittunut.
Hampaita suusta löytyy jo seitsemän! Sormiruokia ollaan päästy hieman maistelemaan ja maissinaksut taivat olla suurta herkkua. Niitä uppoaisi vaikka aterian verran! Muut sormiruoat ei oikein vielä suuhun asti löydä, vaan niitä on kivempi puristella käsissään. 5 ateriaa Emilia saa päivittäin ja aikalailla kaikki tarjottu ruoka maistuu, jos ei ole liian paakkuista :) Vielä imettelen päivän aikana, hieman vaihtelevasti aterioiden jälkeen. Mutta ihan jokaisella aterialla ei tissi enää maistu.
Yöllä sen sijaan syödään vieläkin vaihtelevasti yhdestä kolmeen kertaan. Unikoulu kun meni vähän mönkään ja noista uni jutuista mun onkin pitänyt tehdä se oma postaus. Joten niistä vielä vähän tuonnempana.
Sellainen pieni 8 kuukautinen <3

6 kommenttia:

 1. Suloinen tyttö!
  Meillä myös kahdeksankuinen, ja hyvin samanlaiselta meno kuulostaa, tosin meillä liikutaan vain ryömien eikä nousta vielä ylös :)
  On se kyllä niin ihmeellistä, kun niistä yhtäkkiä kuoriutuu tuollaisia itsekseen touhuilijoita ja jokapaikan tutkijoita! Ihana seurata touhua vierestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lilli! Hassulta kyllä tuntuu, kun vähän aikaa sitten oli tosiaan sellainen pieni vauva, joka ei paljon lattialta liikkunut ja nyt mennään jo kovaa vauhtia! Mutta ihana tuota pikku tutkijaa on seurata :) Kävinkin katsomassa myös teidänkin pojan touhuja :)

   Poista
 2. Täältähän löytyi tuttuja :)! Liityin lukijaksi, niin ihana pieni neiti teillä kyllä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, hauska että löysit tänne! :) Ja kiitos, onhan se suloinen :)

   Poista
 3. Aivan ihana tuo Me&I:n pilvipaita! :)

  Meilläkin jo kovasti kävellään tukea vasten ja konttaamallakin mennään jo huimaa vauhtia. Silmät saisi olla selässäkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tosi nätti! Mummi oli Emilialle sen ostanut ja nuo väritkin on tosi kivat :)

   Meillä Emilia ei vielä niinkään kävele, mutta nousee kyllä joka paikkaan, mihin mahdollista nousta :) Mutta luulen, ettei kauan mene kun meilläkin jo kävellään. Tosiaan silmät saisi olla selässäkin!

   Poista