12. huhtikuuta 2012

Kesäkengät mielessä osa 1

Emilialle kesävaatteita hankkiessa, mielessä on alkanut pöyriä myös kesäkenkien ostaminen. Vielä ei Emilia kenkiä tarvitse, mutta loppukeväästä ja kesästä jo kyllä hyvinkin. Kivat ensiaskel-lenkkarit olenkin jo löytänyt, jotka pääsee varmasti aika piakoin käyttöön ainakin kauppareissuilla. Myös h&m:ltä uskalsin jo ihanat vaaleanpunaiset (halppis) kengät ostaa, jotka siis ovat kärjestä umpinaiset. Näiden lisäksi täytyisi vielä löytää jotkut ihanat kesäiset ensiaskelkengät ja monia vaihtoehtoja olenkin jo löytänyt. Tarvetta olisi ehkä enemmän sandaalityylisille, hieman avonaisemmille kengille, mutta olisikohan ensiaskeleitaan ottavalle kärjestä umpinaiset kengät helpommat/paremmat?

Tässä siis muutamia suosikkeja, joista kaikki ei kuitenkaan varsinaisia ensiaskel kenkiä ole, mutta laadultaa varmasti hyviä. Osasta myös koot ehkä vielä hieman isoja, joten lähempänä kesää täytyy vielä se sitten tarkastaa.

Tässä Spartoolta meidän suosikit:

 Agatha Ruiz de la Prada
Corazon Doble
 Little Mary
Jambette
 Melania
Sevart
Kickers
Bigining
 Agatha Ruiz de la Prada
Baby CŒur
 Agatha Ruiz de la Prada
Baby Flor
 Pablosky
Coquline
 Melania
Molerine
Chicco
Giaira
Kertokaapas siis vielä, kenellä on pieniä ensiaskeleitaan ottavia tai jo ottaneita lapsosia, onko nuo kärjestä avonaiset sandaalit hyvät vai olisiko umpinaiset paremmat? Ja löytyykö näistä joitain suosikkimerkkejä ja hyväksi koettuja? 
Huomenna tulossa vielä toinen postaus Brandoksen kenkävalikoimasta.

12 kommenttia:

 1. Ihania kenkiä kaikki. <3 Itse tässä pohdiskelen samoja. Olen ostanut myös H&M:ltä sellaiset kengät joita voi pitää kesällä rattaissa, mutta varsinaiset ensiaskelkengät puuttuvat. Toisaalta eihän edes ole varmaa käveleekö Aaron vielä kesällä. Mutta siis jos kävelee niin jotkut hyvät kengät olisivat kivat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rattaisiin minäkin lähinnä niitä H&M:n kenkiä ajattelin ja sitten nuo paremmat ensiaskelkengät kävelyharjoitteluun :) Meillä Emilialla on viimeaikoina ollut aika huimaa kehitystä liikumispuolessa, nousee jo tukeavasten seisomaan ja kävelee tuettunakin, joten melko varmasti jossain vaiheessa kesällä jo käveleekin niin hyvät kengät täytyisi löytää :) Ja vaikkei kävelisikään, niin melkein kesällä vaunuissakin/ulkona jonkunlaiset kengät olis hyvät :)

   Poista
 2. Mä tykkään oikeastaan molemmista, tosi helteellä avokärkiset on kivemmat. Sitten taas umpikärkiset on muutoin helpommat, kun hiekka yms ei mene kengän sisään niin helpolla.

  Meillä on nyt käytössä koon 19 ensiaskelkengät, ja ei silti mitään hajua, mitä kokoa kesäksi? Taidan sandaalit ostaa vasta käyttökelien alettua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli muuten hyvä pointti umpikärkisistä! Avonaisia ajattelin juuri kuumille ilmoille, kun ne lenkkarit juuri ostin ja ne H&M:n on myös umpikärkiset, joten ne avonaiset vielä puuttuu. Ajattelin myös vielä lykätä tuota näiden kenkien ostamista lähemmäksi kesää, jos jalka ehtii vielä kasvaa, mutta mallivaihtoehtoja vähän jo katselin. Eilen ostettiin jo nuo lenkkarit ihan kaupasta ja minusta oli vaikeaa löytää nytkin se oikea koko. Ne kengät nyt on kokoa 20 (hieman vielä isot, mutta alkukeväällä rattaissa pieni reiluus ei haittaa). Mutta kun kaupassa koitin joitain sandaaleita, 19 oli vieläkin iso. Tuntuu tosi hankalalta löytää oikeaa kokoa, mikä ei olisi liian suuri, että niillä voi kävellä ja toisaalta ettei heti jää pieneksi. Ja vielä jos nettikaupasta tilaa, niin koko vielä hankalampi arvioida, no onneksi niitä voi koittaa kotona ja tarvittaessa palauttaa! Apuva, miten hankalaa :) Tai sitten äiti saa tilailla useammat kengät kesän aikana! :)

   Poista
 3. Meillä on h&mn kengistä koko 18/19 ja ikää ihan just 1v1kk :D pienempi jalka kuin sisaruksillaan.. ostin sellaset kivat tennarit vaunuihin jalkaan ja kaupungille, kun ulkona ei oikein kävele vielä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kans H&M:n kengistä tuo 18/19, mutta hiukan ovat vielä reilut. H&M:llä on ihan kivoja kenkiä juuri vaunuiluun :)

   Poista
 4. Meillä on useammat agathan kengät neidille kesäksi ja ne on kyllä huippuja! Meillä oli niitä siis viime kesänäkin :) Jos ostat vain yhdet ota umpinaiset niihin, kun ei mene hiekkaa sisään, mutta melkein suosittelisin ottamaan kummankinlaiset. Tämä mamma on hurahtanut kenkiin niin omiin kun neidinkin ja kummallakin on useammat kymmenet parit kenkiä / kausi... Agathat ja bisgaardit on kesä kengissä mun suosikkeja neidille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, tuo hiekan meneminen kenkiin on hyvä vinkki, jota en tullut edes ajatelleeksi. Täytyy kyllä vielä harkita kumman malliset olisi sitten paremmat, vai ostanko molemmat. Voipi olla että kesän lopusta meidänkin kaapista löytyy kenkäpari, jos toinenkin! :) Nuo Agathat on mullakin yhtenä suosikkina, mutta osasta malleista näyttää koot alkavan 22 eteenpäin, jotka varmaan on vielä isot :/

   Poista
 5. Jännä sattuma taas, että tästä aiheesta kirjoitit juuri nyt, kun mekin ostettiin just Taikalle ensiaskelkenkiä! Ne tosin ostettiin Cittarin Kenkäpäiviltä, sieltäkin sai aika suloisia ja laadukkaita, vaikkeivät mitään huippumerkkiä olekaan;) Ostettiin kahdet tennarit ja yhdet sandaalit, joissa avonainen kärki. Hakusessa vielä ehkä sellaisetkin sandaalit, joissa kärki umpinainen. Mutta koot vaihtelee ihan hurjasti! Taikalla nyt ollut koon 20 talvikengät, mutta nyt kun käytiin myyjän avustuksella kengänkoko mittaamassa, niin suositteli heti, että alettaisiin käyttämään nyt jalkaan laitettavia tennareita koossa 22! Eli molemmat koot (20 ja 22) on juuri nyt Taikalle sopivia, jännä kyllä! Eli ihan kyllä vaihtelee merkeittäin ja malleittainkin tuo koko, melkein kannattaisi sovittaa ennen ostopäätöstä, jos mahdollista. Tai sitten ostaa mieluummin suoraan vähän reilumpi koko, että menee sitten varmasti; jos ei heti, niin myöhemmin:)
  Olipas pitkä teksti...:-D Ihania kenkiä olit kyllä löytänyt! Ja itsekin H&M-kenkiä oon miettinyt "kevyeen käyttöön" vielä hankkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me käytiin kans eilen hakemassa myös cittarista yhdet kengät, löytyyköhän meiltä taas samanlaiset :) Juu, nuo koot kyllä vaihtelee ihan merkeittäinkin ja täytyy kyllä kokeilla aina ennen ostamista. Onneks noissa nettikaupoista tilattaessa voi tarvittaessa myös palauttaa tai vaihtaa, muuten en kyllä summassa uskaltaisi ostaa. H&M:llä oli nyt ihanat umpikärkiset sandaalit (taisi olla valkoisia, vaaleanpunaisia ja sinisiäkin), jos sellaiset sulla etsinnässä vielä kevyempään käyttöön.. Ne siis löytyy meiltäkin! :)

   Poista
 6. Meilläkin on ensi kesään yhdet umpikärkiset Agathat. Suosin enimmäkseen umpikärkisiä sandaaleja, sillä paitsi ettei niihin mene hiekka, myöskään pikkuvarpaat ei satu niin herkästi mihinkään ulkona mellastaessa. On meillä toki koville helteille avosandaalejakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssa alkanut kallistumaan enemmän noiden umpikärkisten kannalle, mutta jotkut avonaisetkin täytyy kyllä ostaa oikein kuumille keleille!

   Poista