24. maaliskuuta 2012

Kohta mennään!

Ja lujaa!
Kaksi päivää sitten meidän pieni näytti taas taitojaan ja lähti kunnolla ryömimään (myös eteen päin) ja eilen illalla onnistui jo konttaaminen! :) Ehkä vähän jalkoja välillä vain raahaten perässä, mutta eteen päin mentiin :) Voi meidän pientä rakasta!
Emilia on tosiaan tähän asti liikkunut paikasta toiseen kierimällä ja kellonviisarin tavoin suuntaa vaihtamalla sekä peruuttamalla. Ryömiminen selkeästi eteen päin ei oikein ole onnistunut, vaikka kovasti välillä on yrittänytkin. Välillä on meinannut pienen hermo mennä, kun ei ole päässyt eteen päin ja kieriminen onkin ollut oiva tapa päästä haluanmaansa paikkaan. Toissa päivänä kuitenkin äidin lehdet lattialla kiinnosti sen verran, että eteen päin oli päästävä ja niinhän se onnistuikin pienten ponnistelujen jälkeen, lattiatasossa :)

 Istuma-asentoonkin Emilian on nyt viikon aikana nousuut itse aika hyvinkin välillä. Ja jonkin aikaa siinä pysyykin itsekin, kunhan on vielä joku tarpeeksi lähellä, ettei lennetä selälleen. Hieman eteen päin nojaten ja lelua tutkiskellen, istuminen onnistuu jo aika mallikkaasti :)
 Konttausasentoon Emilia on noussut itse nyt parisen viikkoa ja siinä välillä hytkytellyt paikallaan. Eilen ryömimistä koitettiin harjoitella kummitädin rannekorun avulla ja neiti nousikin koko ajan konttaus asentoon. Ja kun koru oli saatava, niin eipä auttanut kuin lähteä eteen päin. Ja hienosti sitä mentiin jo konttaamalla, tosin jalat ei ihan yhtä vikkelään vielä liikkuneet, joten niitä raahattiin vähän vielä perässä! Mutta hienosti päästiin rannekorun luokse! 
Hurjaa vauhtia tulee aina vaan uusia juttuja ja tuntuukin, että kohta mun pieni vauva on jo vähän isompi vauva :) Ja kohta ei edes mikään vauvakaan! Toisaalta ihanaa nähdä kaikkia uusia juttuja kehityksessä ja innolla aina odottaakin uusia taitoja. Mutta toisaalta välillä haluaisi pysäyttää ajan tai edes hidastaa hieman tahtia! Välillä iskeekin haikeus pienen pientä vastasyntynyttä nyyttiä kohtaan, joka hetki sitten vielä oli niin pieni ja avuton. Vaikka pienihän se on vieläkin, mutta niin kuin tuhannet kerrat olenkin jo sanonut, niin tuntuu että aika menee lapsen kanssa vähintään tuplasti nopeammin kuin ennen! 

Eikä varmasti kauan mene, kun kohta mun pieni jo kävelee... Ainakaan tällä vauhdilla!

4 kommenttia:

 1. Ihana Emilia!:) Kova vauhti siellä kyllä on nyt päällä, aikaisin on Emilia lähtenyt konttamaan:) Ja totta, se aika menee pienen lapsen kanssa ihan hirmuista vauhtia, mullakin useasti semmoinen haikeus iskee...eikä ole mullakaan kohta enää vauvaa, nyyh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On juu ollut kyllä nyt aikamoinen "kehitys pyrähdys", kun tosiaan kahdessä päivässä lähti ryömimään ja konttaamaan. Ja aika aikasin kyllä tuon konttaamisenkin hoksasi :) Nyt on jotenkin muutenkin tullut paljon sellasia pieniä muutoksia ja alkaa tuntumaan jo paljon isommalta. Niin sun vauva on jo ihan kohta taapero! Välillä tuntuu niin hurjalta ajatella taakse päin, miten nuo kasvaakin niin nopeasti!

   Poista
 2. Siitä se lähtee! Kohta se juoksee karkuun ja lujaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, karkuun se menee jo nytkin nelinkontin ja kun vielä saa jalat alleen niin kohta ei perässä pysy! :)

   Poista