31. maaliskuuta 2012

7 kk

Taas olisi aika päivittää hieman 7 kuukauden kasvu ja kehitys juttuja, vaikka juurihan kirjoittelin puolivuotis kuulumisia! No, tässä kuitenkin pikainen päivitys uusista taidoista :)
Neuvolassa meillä olikin tällä kertaa myös vain aika pikainen käynti, lähinnä kasvukontrolli vain. Paino onkin nyt 0-käyrällä ja pituutta oli tällä kertaa tullut hieman vähemmän, josko tuo alun huima pituuskasvukin alkaa hieman tasottumaan! Vaatteista on edelleen käytössä 68cm bodyt, huosuista 74cm ja muissa vaatteissa merkistä riippuen vähän molempia kokoja.
Pituus: 68.0 cm
Paino: 7740 g
Pään ympärys: 43,2 cm
Viikko sitten kirjoittelinkin meidän neidin liikkumisista vähän enemmän (pääset lukemaan täältä) ja aika samaa rataa siis mennään. Nyt siis päästään eteen päin hienosti ryömimällä ja kovasti konttausta harjoitellen. Kovaa yritystä on koko ajan ja välillä onnistuu hienostikin, mutta ryömimällä taitaa päästä vielä lujempaa :)

Päiväunet Emilialla on ollut lähes säännölliset aina, puolen päivän aikoihin noin kolme tuntia. Viime aikoina nukkumaan meno iltaisin on huomattavasti aikaistunut, ja Emilia nukahtaakin yleensä jo 8-9 aikaan ja nukkuu noin 7-8 asti. Pientä unikoulua on myös pidetty ja voisinkin niistä kirjoitella vielä paremmin. Seuraavassakin kuvassa uni tuli kesken iltapuuron jo ennen kahdeksaa, joten eipä auttanut kuin kantaa tyttö sänkyyn :)
Ruokailu kertoja Emilian päivään ollaan nyt pikkuhiljaa saatu aika hyvin lisättyä se viideskin kerta. Ruokailujen jälkeen imetän aina, mutta nyt on muut imetyskerrat oikeastaan jäänyt pois, kun masu varmaan pysyy sen verran täytenä. Lähinnä ainut, jolloin pelkästään imetän, on aamulla ennen kuin noustaan sängystä ylös. Myös yösyötöt on nyt saatu aika hyvin jäämään pois. Hedelmä- ja marjasoseita syödään jo todella monipuolisesti ja lihoja, kanaa ja kalkkunaa ollaan nyt maisteltu, lihoistakin jo aika monia erilaisia. Sormiruokia myös välillä annan hieman maisteltavaksi ja niitä onkin mukava napostella itse :) Suusta kun löytyy nyt neljä hammasta, niin niillä saa jo hieman puraistuakin pehmeää ruokaa :)
Uutena taitona on tullut myös vilkutus, jonka Emilia oppi myös noin viikko sitten!

2 kommenttia:

  1. Ihana Emilia ja tosi kivan tekstin olit kirjoittanut!:) Siellä kasvetaan kyllä huimaa vauhtia, niin taidoissa kuin fyysisestikin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saija! Uusia taitoja on kyllä tullut ihan rytinällä lisää ja niitä tietysti paljon vielä harjoitellaankin :)

      Poista