20. helmikuuta 2012

Suklaamuffinseja

Nämä ovat ainakin meillä pysyneet melkein ykkösvaihtoehtona, silloin kun jotain helppoa, nopeaa ja hyvää tekisi itse mieli tehdä. Tämä ohje on siis todella helppo ja kun ainekset on kasassa, ei taikinan tekoon mene kuin ehkä 10-15 minuuttia, jos sitäkään! Ja siksi juuri tykkäänkin tästä, itse kun en todellakaan ole mikään hyvä leipuri, vaikka paljon tykkään leipoakin :) Noh, tällä ohjeella ei paljon voi epäonnistua, joten suosittelen kokeilemaan :)

Tarvittavat aineet:
  • 2 ½ dl Sokeria
  • 2 Kananmuna
  • 1 dl Maitoa
  • 100 g Rasvaa sulatettuna ( itse käytän juoksevaa margariinia, eli noin desin verran)
  • 4 dl Vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta ( tummaa)
  • 2 tl Vanilliinisokeria
  • 2 tl Leivinjauhetta
  • ½ tl Suolaa
  • 100 g taloussuklaata rouheena ( itse käytän 120g valmispussia suklaarouhetta)
 
Ohjeet:
  • Yhdistä sokeri, munat, maito ja sularasva yhteen astiaan ja sekoita aineet.
  • Toiseen astiaan yhdistä loput kuiva-aineet ja suklaarouheet (suklaata ei siis sulateta) ja sekoita ainekset.

  • Yhdistä kaikki aineet ja jaa taikina noin 20 muffinsivuokaan.

  • Paista 175-200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

    Päälle käy koristeluun esim. kermavaahto, sokerikuorrute tai sulatettu suklaa ja strösselit.
    Kiva vinkki sulatetulla suklaalla koristeluun: laita sulanut suklaa pieneen minigrip pussiin ja leikkaa alakulmaan pieni reikä, josta saat valutettua suklaaraitoja muffinsien päälle :)
    Tällä kertaa käytin koristeluun suklaakermavaahtoa, joka kannattaa laittaa jääkaappiin hetkeksi kylmettymään ennen koristelua. Toinen hyvä niksi tietenkin olisi antaa muffinsien jäähtyä kunnolla, jos koristelee kermavaahdolla ettei käy niinkuin minulle... Taas liian hätäinen ja vaahto pääsi hieman lätsähtämään. Mutta maku lienee pääasia :)

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti