3. helmikuuta 2012

Sieltä se pilkistää!

Meidän pikkuisen ensimmäinen hammas! Pieniä, mutta niin suuria virstanpylväitä äidille oman lapsen kehityksessä. Varmaan moni äiti on odottanut sitä ja laittanut merkille sen päivän, kun se lapsokaisen ensimmäinen hammas puhkeaa :) Ja niinhän se meilläkin merkittiin heti kalenteriin... Ja vauvakirjaan... Ja blogiin... Ettei vaan sattuisi unohtumaa:) 

Sieltä se vaan pilkottaa ikenen reunasta ja sahalaita tuntuu sormen päähän! Ihanaa! Kunhan ei liian tehokkaasti opettelisi purukalustoaan käyttämään... Kohta siis hampaattoman vauvan imetyshetkiä kaivaten! :)

Aika kivuttomasti Emilialle ensimmäinen hammas kuitenkin puhkesi. Jonkin aikaa jo hammas on ollut tuloillaan ja hieman kuultanut ikenen alta. Sormet ja välillä koko nyrkki on kyllä maistunut ja kaikki mahdollinen sinne suuhun olisi laitettava koko ajan. Parina iltana on ollut hieman itkuisuutta ja tuo hammas siellä taisi sen verran kuitenkin vaivata. Myös kylmä tutti on nyt maistunut (muuten tuttia ei aiemmin ole oikein suostunut syömäänkään) ja puruleluilla helpotettu hampaiden puhkeamista.

Kuvaa hampaasta en oikein saanut, joten tässä äidin pieni mustikkasuu :)

5 kommenttia:

 1. Suloinen sottapytty.
  Onnittelut ensimmäisestä hampaasta ylpeällä äidille! Kohta on suussa jo koko purukalusto :D

  VastaaPoista
 2. Onnea ensimmäisestä hampaasta! :) Se on se tärkein, sitten niitä alkaakin tulla niin nopealla tahdilla, ettei perässä pysy! :D Meillä neiti ei anna edes katsoa/kokeilla suuhun, jotta tietäisin mitkä hampaat ovat jo tulleet, joten se siitä vauvakirjaan merkitsemisestä... :/

  Imetyksestä, Luna alussa puraisi aika kipeästi pari kertaa, mutta sitten sekin jäi pois. Ilmeisesti huomasi, että äitiin sattuu ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Piia ja Elli: Sieltä ne alkaa pikku hiljaa sitten tulemaan, mutta ensimmäinen on kyllä se tärkein :) Emiliakaan ei oikein nyt antanut varsinkaan koskea, taisin jo liian monta kertaa sinne suuhun innostuneena sörkkiä :) Toivottavasti ei tosiaan alkaisi kamalasti puremaan, varsinkin kun noita hampaita tulee vielä lisää! :)

  VastaaPoista
 4. Emilialle onnea ekasta hampaasta!:) On se ensimmäinen hammas aina iso juttu vanhemmille<3 Meillä Taika ei ole tykännyt antaa kauheasti katsoa saati koskea suuhun, mutta välillä on sitten tissiä purtu senkin edestä:-D Mutta se(kin) aika alkaa jo jäämään taakse...

  VastaaPoista
 5. Kiitos Saija! Emiliakaan ei pahemmin antanut koskea suuhun muutamaan päivään kun hammas puhkesi, mutta nyt sinne saa jo vähän taas kurkata :) Emilia kieltäytyi myös syömästä soseita pariksi päiväksi, mutta onneksi rintamaito kuitenkin kelpasi. Taisi olla vähän arat ikenet pienellä. Vielä olen säästynyt puremisilta, mutta saa nähdä koska hätkähdän ensimmäistä kertaa.

  VastaaPoista