5. tammikuuta 2012

Ensimmäiset maistiaiset

Muutama päivä sitten maisteltiin ensimmäistä kertaa omaan rintamaitoon tehtyä perunasosetta. Ilmeet Emilialla oli myös sen mukaiset! Mitä kummaa hänelle oikein syötetään :)
 Pari lusikallista kerrallaan, päiväunien jälkeen nyt ensin aloitellaan pienet maistiaiset. Tuo pari lusikallista menikin alas mitä kummallisempien ilmeiden kera...
Jonka jälkeen Emilia päätti, että äiti, nyt riittää näiden pöperöjen syöttäminen!
Mitähän neiti mahtaa sanoa, kun seuraavaksi maistellaan porkkanaa? :)

10 kommenttia:

 1. Ihania kuvia :D

  Meil meni tosi kauan, että neiti hyväksyi soseet, tosin aloitin maistattamisen jo 4kk iässä kun maito ei vaan riittänyt. Bataattisose hyvä vaihtoehto perunalle, vähän makoisampi.
  Ja onneksi tuo lapsi syö nykyään jo ihan hyvin vaikka vähänlaisesti välillä.

  VastaaPoista
 2. Emilia on kanssa vasta hieman reilu 4kk ja aloitellaan myös jo pikkuhiljaa, kun hieman hoikkana tyttönä on kasvanut.. Eilen ja tänään meni jo hieman paremmin tuo perunasosekin, mutta täytyypä kokeilla tuota bataattiakin! Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
 3. Meillä oli just perunan ja sitten puuron kanssa semmosta, että vaati pitkän totuttelun, mutta sitten kun ne alkoi menemään, niin ne on sit tosi hyvin menneet:) Alku monesti kaikessa vähän haasteellista, mutta kyllä se siitä! Ja bataatti tosiaan on kyllä hyvä vaihtari perunalle, mekin on kokeiltu ja neiti tykkää:)

  VastaaPoista
 4. Onhan ne kaikki ensin uusia makuja ja koostumuksia, joten vaatiihan ne totuttelua :) Eilen laitoin perunan sekaan vähän porkkanaa niin se maistui jo paljon paremmin :) seuraavaksi kokeillaan sitten sitä bataattia! :)

  VastaaPoista
 5. Moikka! Löysin blogisi jonkun toisen blogin kautta ja jään ehdottomasti seurailemaan, sillä meillä on syyskuun alussa syntynyt poika eli lähes samanikäinen teidän tytön kanssa :) Ja kuvista päätellen ollaan samassa sairaalassakin synnytetty ;)

  Meillä ei olla vielä aloitettu maistelemaan soseita, mutta täytyy katsoa mitä puntari näyttää ensi viikolla 4 kk neuvolassa. Meilläkin on paino noussut aika laiskasti, mutta pituutta on tullut mukavasti, joten hoikkana kasvetaan täälläkin :) Voi olla siis, että kiinteiden aloittaminen on pian edessä meilläkin.

  VastaaPoista
 6. Suloinen neiti!

  Pikkuhiljaa, sitä se lähtee :). Meillä ei Neelulle uponnut pitkän aikaa kuin pari lusikallista. Kasvoi kuitenkin syömisillään tasaisesti pituutta reilulla +1 käyrällä ja painoa -1 käyrällä. Tästä kun ei ole poikkeumia ollut, ei terkkakaan mitään ole sanonut. Tosin nuorempi isosiskoista on samaa kaliberia, joten taitaa ihan geeneissä mennä.

  VastaaPoista
 7. Jii ja Marika: Kiva kun tulitte kurkistamaan ja kommentit ilahduttaa aina.. Toivottavasti viihdytte matkassa! :) Marikan blogia olenkin käynyt myös lukemassa ja ihania juttuja onkin, joten seurailen myös sitä jatkossakin :) Jii, olisi kiva tulla kurkistamaan myös sinunkin blogia, jos teilläkin on siellä suunnilleen samanikäinen poika :)

  Pikkuhiljaa tosiaan täälläkin maistellaan uusia makuja ja aluksi menikin vain pari pientä lusikallista.. Eilen tosiaan maisteltiin vähän porkkanaa perunan seassa ja se maistui jo paremmalle, tosin sitäkin kuintenkin aika pieni määrä vielä! Pituus meilläkin on mennyt siellä +1 käyrällä ja paino myös n. -1, taisaista on kuitenkin ollut tuossa suhteessa. Pikkuhiljaa siis maistellaan, kun eihän tässä niin hoppu ole ja eiköhän niihin ala vähitellen tottua! :)

  VastaaPoista
 8. Lähetän sulle kutsun blogiin, niin pääset kurkkimaan :) Mihin osoitteeseen kutsun voi laittaa tulemaan?

  VastaaPoista
 9. Jii: Voi kun kiva! Onnistuukos se jos annan sulle sähköpostiosoitteen? Eli pikkukarhunelamaa@gmail.com
  Kiva tulla katsomaan teidänkin pojan touhuja! :)

  VastaaPoista
 10. Nyt on kutsu lähetetty! Tervetuloa lukemaan :)

  VastaaPoista