3. tammikuuta 2012

Emilia 4kk

Neljä kuukautta tuli täyteen pikku-neidin elämässä joulun jälkeen :) Hurjan nopeeta aika vaan menee, en voi muuta sanoa!
4-kuukautis lääkärineuvolassa käytiin jo joulukuun puolessa välissä (ikää tuolloin noin 3,5kk).
Pituus: 64,5 cm
Paino: 6020 g
Päänympärys: 40 cm
Pituutta oli tullut taas huimasti lisää ja hieman hoikkana tyttönä on Emilia kasvanut. Vaikka tosi hyvin on neiti syönytkin, melkein parin tunnin välein edelleen sekä päivällä, että yöllä! Lääkäri antoikin meille lähetteen varmuuden vuoksi kilpirauhaskokeisiin. Arvot olivat ihan normaalit, joten neuvoksi saatiin, että ei muuta kuin soseiden maisteluun joulun jälkeen :) Muuten kaikki oli taas oikein hienosti.
Aivan uusi juttu Emilian kehityksessä on nyt joulun aikaan opittu "yskiminen". Neiti siis on oppinut kuinka saada vanhempien huomion... Aamulla usein, kun Emilian aamutouhut on tehty, laitamme hänet sitteriin siksi aikaa kun me syömme aamupalaa... Kun Emilian mielestä on sitterissä istuttu tarpeeksi kauan, alkaa (kohtelias) yskiminen -> nyt olisi päästävä pois täältä! :) Sama toistuu myös monissa muissa tilanteissa, kun on saatava äidin tai isin huomio tai ei halua enää olla esim. lattialla :)
Ensimmäisen kerran Emilia kääntyi vatsalta selälleen 3 kuukauden ikäisenä. Selältä vatsalleen kääntyminen onnistui reilu viikko siitä myöhemmin joulukuun alussa. Koko ajan olisi päästävä jonnekin ja jalat käy myös siihen malliin:) Paljon Emilian kanssa saa jo touhuta!
Jutustelua tulee päivän aikana aika paljonkin ja erilaisia kiljaisuja ja jokeltelua. Ihanat naurut sulattavat myös äidin sydämmen! :)

5 kommenttia:

 1. Ihanaa, että Emilia taitaa tuosta helistimestä tykätä<3 Ja oih, meillä oli ja on kanssa potkareita tuota samaa Tutan siili-sarjaa, aivan ylisöpöjä!:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Katariina ja Saija! Helistin on kyllä ollut mieluinen ja sitä on kiva nyt pureskellakin:)Ja noissa Tutan vaatteissa on kyllä ihania kankaita, tykkään kans! :)

  VastaaPoista
 3. Oi mikä neiti! Ihana "iso" tyttö jo. Voi kun pian pääsisi näkemään ihan livenä. Mun täytyy vaikka soitella, kun mennään käymään Korpilahdella seuraavan kerran. Voisin tulla vauvan kanssa käymään.

  VastaaPoista
 4. Onhan se aika "iso" jo, ei oo enää sellanen vastasyntynyt tuhisija! Oispa kiva nähdä teitäkin, soittele ihmeessä kun tänne päin tulette niin tulkaa käymään :)

  VastaaPoista